Cât timp trebuie să ții carnea de porc la cuptor, de fapt. Secretul pe care puțini oameni îl știu
Carnea de porc este un ingredient esențial pentru români și nu numai. Aceasta este gătită în multe feluri și alături de multe alte preparate. Unul dintre cele mai delicioase și sănătoase moduri este la cuptor, însă puțini sunt cei care cunosc timpul corect de gătire. Iată unul dintre secretele bucătarilor pricepuți.
- Cum se gătește corect carnea de porc
- Timpul corect în care trebuie să stea în cuptor
Toate gospodinele își doresc să obțină o carne de porc fragedă și delicioasă atunci când o gătesc la cuptor, însă nu toată lumea reușește acest lucru. Deși adaugă condimentele potrivite, timpul de gătire este cel mai important. Acesta determină gustul, dar și cât de fragedă și delicioasă va fi carnea după ce va fi gătită.
Cât timp trebuie să ții carnea în cuptor
Carnea se gătește diferit față de cea de pui, iar timpul în care trebuie să stea în cuptor diferă radical. Din cauză că este mai tare, multă lume riscă să o țină mai mult timp la cuptor, însă acest lucru nu este în beneficiul ei. Indiferent de partea pe care o gătești, trebuie să respecți exact minutele și temperatura la care o gătești.
Așadar, este important de știut că temperatura la care este ținută în cuptor trebuie să fie între 180 și 200 de grade Celsius. Mușchiulețul de porc trebuie gătit timp de 20-25 de minute, la fel și cotletul de porc. Șunca de porc necesită un timp de gătire de 20-30 de minute.
Lucrurile se schimbă când vine vorba despre friptura de porc, pentru care trebuie să îți aloci mai mult timp. Astfel, aceasta trebuie gătită la o temperatură cuprinsă între 150 – 160 de grade Celsius, în 35-40 de minute. La fel și pulpa de porc, care se gătește în 40-50 de minute, la aceeași temperatură.
Cât timp rezistă carnea de porc în congelator
Carnea de porc rezistă un timp îndelungat în congelator, astfel că nu trebuie să îți faci griji atunci când o vei găti. În cazul în care nu ai decongelat-o, aceasta rămâne proaspătă pentru aproximativ 6 – 8 luni.
În funcție de partea de porc, aceasta poate să reziste inclusiv un an, cu condiția să nu o decongelezi. Însă, specialiștii recomandă să o consumi cât mai repede, astfel încât să nu te expui unor pericole de sănătate.