Cât trebuie să fiarbă porumbul, de fapt! Secretul știut de bucătari
Cui nu-i place porumbul fiert? Cu siguranță nu există român care să nu fi gustat cel puțin o dată în viață porumb fiert în fiecare vare. La orice eveniment în aer liber, piețe sau parcuri, porumbul fiert e la ordinea zilei și e vândut de către comercianții ambulanți. Iată cum poți să prepari chiar și tu acasă.
- Sfaturi pentru a avea cel mai bun porumb fiert
- Ce trebuie să faci
Dacă ați râvnit vreodată la porumb fiert la evenimente, piețe, târguri, la mare sau la ștrand, acum noi avem și rețeta perfectă pentru a putea să prepari chiar tu acasă porumb fiert, în condiții bune și fără a-ți fie teamă că ar putea fi stricat sau nefiert.
Există un secret bine știut de către bucătari în ceea ce privește porumbul fiert pentru ca acesta să fie foarte bun, iar un pas important îl reprezintă alegerea porumbului.
Cât trebuie să lăsați porumbul să fiarbă
Va trebui să fiți atenți ca porumbul să fie proaspăt și să nu aibă pănușele ofilite, ci de un verde deschis. Desfaceți pe lungime pănușele și observați și boabele, căci ele trebuie să fie rotunjoare, fără a exista spații printre ele și pe cât de mult posibil fără a nu avea părți negre sau mucegăite.
Pentru ca porumbul să fie fiert și să aibă un gust deosebit, va trebui să știm cum să-l fierbem în oală și cât timp să-l lăsăm.
În timp ce unii spun că porumbul se întărește de la sare, atunci când punem sare în oala în care fierbe, bucătarii afirmă că niciodată porumbul fiert cu sare nu s-a întărit, iar e la fel de fraged ca cel fără sare, doar că are un gust mult mai plăcut.
Cum se servește porumbul fiert
Oala cu porumb se pune la fiert astfel încât tot porumbul să fie acoperit cu apă, iar ulterior acesta se lasă pe foc aproximativ 30 de minute din momentul în care el începe să clocotească.
După ce timpul se scurge, porumbul este gata de a fi servit. Putem să-l mâncăm cu puțină sare, însă se poate mânca și cu alte arome. De pildă, unii presară fulgi de chilli, praf de usturoi, parmezan ras, iar alții desprind boabele de porumb de pe știutele cu un cuțit și le mănâncă cu lingura.