Câte zile rezistă laptele la frigider, după ce ai deschis cutia. După această perioadă trebuie aruncat
O mulțime de persoane consumă lapte. Ce-i drept, este un aliment de bază în dieta zilnică și este recunoscut pentru beneficiile sale. De cele mai multe ori, atunci când cumpărăm o cutie de lapte, și nu o consumam pe toată odată, obișnuim să o lăsăm la frigider. Cât timp rezistă însă, în mod normal, laptele în cutia desfăcută și care este greșeala pe care nu trebuie să o mai repeți după ce vei afla ce spun specialiștii.
- Câte zile rezistă laptele la frigider, după ce ai deschis cutia
- După această perioadă trebuie aruncat
Potrivit specialiștilor, un simplu pahar de lapte îi oferă organismului 8% din doza zilnică recomandată de proteine, 24% din vitamina D, 28% din calciu, 22% fosfor, 13% seleniu, 18% din vitamina B12 și 35 de mg de acizi grași. Dar cât timp rezistă laptele la frigider, după ce ai deschis cutia?! Greşeala pe care o fac mulţi români și pe care nu trebuie să o mai repeți!
Câte zile rezistă laptele la frigider, după ce ai deschis cutia
Este bine cunoscut faptul că produsele de origine animală se pot altera destul de repede dacă nu sunt depozitate corespunzător. Dacă însă, aveți grijă și respectați ceea ce producătorul recomandă pe ambalajele fiecărui produs în parte, și le păstrați la o temperatură potrivită veți profita de ele și de valoarea lor nutritivă și biologică. În timp ce laptele proaspăt este depozitat în frigider până în 48 de ore, cel fiert poate rămâne acolo preț de trei zile.
Potrivit specialiștilor, odată ce a fost deschis, orice fel de lapte este bun pentru consum între 4 și 7 zile, dacă este păstrat în condiții optime la frigider, așa cum menționam anterior. Dacă nu este deschis, laptele integral, natural, durează între 5 și 7 zile, laptele degresat durează 7 zile, iar laptele fără grăsimi și fără lactoză durează între 7 și 10 zile, după data trecută pe etichetă.
Laptele de băut din comerț poate sta cel mult două săptămâni la frigider.
Beneficiile consumului de lapte
-întărește sistemul osos și contribuie la o creștere armonioasă;
-diminuează riscul de hipertensiune, osteoporoză sau cancer de colon;
-conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Cardiff University, consumul de lapte reduce riscul de deces din cauza bolilor coronariene sau a accidentului vascular cerebral cu 15-20%;
-protejeaza sanatatea orala, intarind dintii si prevenind aparitia cariilor;
- este un remediu natural minunat pentru arsuri si alte probleme gastrice, echilibreaza flora intestinala, imbunatateste digestia si intareste sistemul imunitar, datorita continutului de zinc;
- este extrem de important nu doar pentru oase puternice, dar si pentru par sanatos si unghii rezistente;
-contribuie la reducerea simptomelor sindromului premenstrual si inlatura stresul;