Ce beneficii are cafeaua pentru creier. Cum trebuie să o prepari corect
Cafeaua face parte din rutina zilnică a multor oameni, indiferent când aceasta e băută pentru a furniza energie. Pentru majoritatea, o ceașcă de cafea fierbinte e o adevărată plăcere, însă puțini știu de beneficiile pe care aceasta le are.
- Ce se întâmplă cu creierul atunci când bei cafea
- Cum trebuie să o prepari corect pentru a avea beneficii
Mulți oameni preferă să bea cafea zilnic, fie că vorbim despre primele ore ale zilei, fie de prânz sau seara, însă de fiecare dată e o plăcere. Cafeaua provine din semințe sau boabe extrase din fructele arborelui de cafea, iar aroma e una cu totul specială.
Beneficiile consumului de cafea pentru creier
Boabele de cafea nu doar că sunt gustoase, dar conțin și cantități mici de magneziu, potasiu sau vitamina B3.
Profesorul doctor Vlad Ciurea a vorbit la Antena 3 despre beneficiile pe care le are consumul de cafea, căci acestea te pot ajuta în ceea ce privește creierul. Totuși, trebuie să respecți o regulă, aceea de a face cafeaua corect și să nu fie prea tare, căci astfel vor exista simptome precum dureri de cap, bătăi de inimă mult mai puternice sau tremurat.
"Este dovedit. Sunt anumiți neurotransmițători între celulele nervoase și ele funcționează printr-un chimism. Cafeaua stimulează acest chimism, deschide căile. Nu este bine să fie o cafea foarte tare, că atunci tremuri, transpiri, bate inima mai tare (...) Să fie o cafea, elementul de plăcere miros, gust, se și implementează în creier și te și stimulează. Îți face plăcere. Cafeaua pentru român și pentru ființă umană în general face foarte mare plăcere”, a spus medicul la Antena 3.
Mai mult de atât, conținutul de cofeină din cafea ajută la reducerea oboselii și poate să îmbunătățească și vigilența sau capacitatea de concentrare.
Ce se întâmplă dacă bei apă dimineață, pe stomacul gol
Mai mult de atât, Vlad Ciurea a mai explicat și ce se întâmplă cu organismul atunci când bei dimineață apă pe stomacul gol. El precizează că prin acest proces se curăță organismul, dar ne va da și energie pentru întreaga zi.
"În primul rând curață organismul, din toate punctele de vedere. În al doilea, umple vasele, acele tuburi. Și atunci a împins în corp tot ceea ce se numește energie. Noi avem niște substanțe în corp care trebuie să ajungă în creier”, a mai zis Prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3.