Ce este acai și de ce este considerat un superaliment. În Bali este la modă să mănânci acai bowl
Cu toate că au mai multe beneficii, fructele de acai nu sunt atât de populare, în special în Europa. În Asia, în schimb, boabele de acai sunt la mare căutare, mai ales pentru că ajută la accelerarea metabolismului și la arderea grăsimilor.
- Ce este acai și de ce este considerat un superaliment
- În Bali este la modă să mănânci acai bowl
Fructele de acai sunt extrem de populare în Asia, acolo unde au fost cultivate pentru prima dată. Au forma afinelor, dar gustul este o combinație între ciocolată și mure. Specialiștii spun că au multe proprietăți, printre care accelerarea metabolismului și arderea grăsimilor. Efectele sale nu se opresc aici, ci studiile arată că boabele de acai sunt benefice și în lupta împotriva posibilelor bolilor precum Parkinson sau Alzheimer.
Ce beneficii au boabele de acai
Boabele de acai au un conținut scăzut de zaharuri, ceea ce înseamnă că pot fi consumate inclusiv de persoanele care țin dietă. Fructele au și antioxidanți, iar studiile arată că este vorba de o cantitate mai mare decât cea care se găsește în struguri.
În principal, boabele de acai sunt recomandate pentru cei care vor să își accelereze metabolismul sau cei care încearcă fără succes să ardă grăsimile.
Pe lângă faptul că sunt indicate în diete, substanțele din boabele de acai contribuie și la menținerea masei musculare, dar și previne apariția primelor semne ale îmbătrânirii.
Boabele de acai ajută la îmbunătățirea funcției cognitive
Specialiștii au ajuns la concluzia că boabele de acai ajută la îmbunătățirea funcției cognitive, lucru datorat antioxidanților și compușilor polifenolici.
Studiile arată că aceste fructe pot preveni apariția bolilor care, în prezent, nu au tratament, cum ar fi Parkinson sau Alzheimer. Boabele de acai ajută la reducerea stresului și contribuie la menținerea sănătății creierului, în timp ce antocianinele sunt substanțe necesare pentru memorie.
Beneficiile acestor fructe nu se opresc aici, ci ajută și la menținerea sănătății inimii. Același substanțe, antocianinele, contribuie la scăderea „colesterolului rău”, reducând, astfel, riscul asociat bolilor cardiovasculare.
Fructele mai conțin grăsimi și fibre sănătoase, care pot reduce riscul unui atac de cord cu 32% în cazul femeilor. Boabele de acai sunt indicate și pentru cei care au un nivel ridicat al zahărului în sânge.