Ce este Tătăneasa, planta de care oamenii trebuie să afle neapărat. Are proprietăți terapeutice și este benefică pentru organism
În lume există o mulțime de plante benefice pentru organism, însă de care puține persoane știu că există. Tătăneasa este una dintre ele, iar oamenii trebuie să afle despre ea neapărat. Potrivit studiilor de specialitate, aceasta are proprietăți terapeutice și o mulțime de efecte pozitive în organism. Iată cum se cultivă.
- Ce este Tătăneasa
- Puțini oameni știu cât de utilă este pentru sănătate
Plantele sunt de un real ajutor în ceea ce privește problemele de sănătate ale oamenilor, sau chiar diferite afecțiuni greu de tratat. Până în acest moment, lumea s-a concentrat mai mult pe medicamente decât pe acest tip de tratament, chiar dacă unele dintre ele s-au dovedit a fi chiar mai utile.
Dincolo de cele cunoscute deja de lume, Tătăneasa este una dintre plantele pe care trebuie să le folosești neapărat.
Ce este Tătăneasa și la ce ajută în organism
Puțină lume a auzit de ea, însă Tătăneasa este una dintre plantele medicinale cele mai căutate atunci când vine vorba despre diferite afecțiuni.
Aceasta este cunoscută și sub denumirea de iarbă întăritoare, tatană sau rădăcină neagră, iar locurile în care crește sunt foarte accesibile, nefiind o plantă foarte pretențioasă.
Tătăneasa se găsește în zonele de câmpie și crește până în zonele unde începe etajul confier, mai ales la poalele pădurilor. Oamenii o pot recunoaște după frunzele mari și roșii pe care le are, acoperite cu peri, la fel ca și tulpina.
Această plantă are o mulțime de beneficii, fiind utilă pentru cicatrizare, cancer mamar, ulcer gastric, diaree, hemorizi, artroze, astm bronșic, tuse, pneumonie și alte boli.
Tătăneasa are proprietăți terapeutice, care calmează, antiinflamează sau chiar ajută la reducerea spasmului. În ceea ce privește rănile externe, poate fi folosită și pentru varice, diferite arsuri, stomatite, gingivită, dureri de gât sau psoriazis.
Cum se cultivă și în ce perioadă
Tătăneasa nu este o plantă pretențioasă în ceea ce privește condițiile de creștere, însă are câteva zone specifice în care poate să fie întâlnită. Ei bine, planta se cultivă în timpul toamnei, în perioada septembrie - noiembrie, dar poate fi recoltată și primăvara, din martie până inclusiv în mai.
Chiar dacă nu are zone pretențioase în care poate să fie cultivată, este important momentul în care se întâmplă acest lucru. Specialiștii recomandă ca oamenii care și-o doresc să fie atenți și să se grpbească atunci când începe perioada, deoarece frunzele ei trebuie să fie la începutul infloririi.