Ce pepene este mai sănătos între cel roșu și galben. Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut recomandarea: ”Avem avantaje...”
Publicat pe 30.06.2023 la 09:00 Actualizat pe 30.06.2023 la 14:39
Pepenele se numără printre fructele sezonului, indiferent că vorbim despre cel roșu sau cel galben. Mihaela Bilic a scris pe rețelele de socializare care dintre cele două merită să fie consumat, iar rezultatul este uimitor, ambele tipuri conțin numeroase beneficii pentru sănătate.
- Ce pepene este mai sănătos între cel roșu și galben
- Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut recomandarea
Sezonul cald a venit, iar fructele sunt la mare căutare în acest moment. Ele sunt pline de vitamine și minerale, având un gust delicios. Cu toate acestea, dacă ai de ales între pepenele galben și cel roșu, Mihaela Bilic a făcut câteva precizări în acest scop.
Ce pepene este mai sănătos de consumat
Mihaela Bilic a vorbit pe rețelele de socializare despre fructele vedetă ale sezonului. Aici vom avea pepenele galben și cel roșu, iar fructele sunt delicioase, indiferent pe care îl alegem.
”Pepene roșu sau galben? Depinde…de cantitate. Indiferent de culoare pepenele rămâne fructul vedetă al verii, zemos și răcoritor, greu îi poți rezista”, spune Mihaela Bilic pe Facebook.
Se pare că există avantaje pentru ambele tipuri de pepene și astfel, el se poate consuma. În timp ce pepenele roșu conține licopen, pepenele galben conține betacaroten și protejează împotriva îmbătrânirii.
”Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte. Pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete, iar pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
Fructele sunt sănătoase de consumat
Atât pepenele roșu, cât și cel galben conțin numeroase minerale care ajută corpul. Cel galben va ajuta la eliminarea retenției de apă în organism, iar cel roșu are fibre care împiedică absorbția zahărului în sânge.
”La conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu.
La conținutul de fibre tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3g pentru cel roșu. Tocmai aceste fibre împiedică absorția rapidă a zahărului din pepenele galben, ceea ce-l face mai puțin periculos pentru siluetă- acolo unde ambele culori au aprox 7 g fructoză și în jur de 35 calorii/100g.
Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă conține peste 90% apă”, a mai scris medicul nutriționist.