Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci prea multe portocale. Greșeala pe care nu trebuie să o faci
Iarna este perioada în care citricele proaspete aduc aromă zilelor. Să mănânce portocale este un răsfăț pentru o mulțime de persoane, însă uneori mulți oameni se confruntă cu dificultăți după ce le consumă. Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci prea multe portocale. Greșeala pe care nu trebuie să o faci.
- Ce se întâmplă când mănânci prea multe portocale
- Multe persoane fac această greșeală, mai ales în perioada sărbătorilor
Poate fi dăunător consumul de prea multe portocale? Răspunsul la această întrebare este: da. Deși beneficiile nutriționale ale portocalelor sunt multe, dacă mănânci prea multe ai putea avea grețuri, diaree sau dureri de stomac. Vitamina C excesivă duce la probleme de stomac, deoarece portocalele sunt bogate în fibre.
Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci prea multe portocale
Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că portocalele sunt unele dintre cele mai iubite fructe din întreaga lume. Potrivit specialiștilor, conțin antioxidanți puternici care protejează celulele de stresul oxidativ, combat inflamațiile și întăresc apărarea naturală. Sunt sănătoase și hrănitoare, însă consumul lor în exces poate avea și efecte negative.
Dacă mănâncu prea multe portocale te poți balona, poți avea crampe, dureri de stomac și alte probleme digestive.
Potrivit specialiștilor, o portocală de 100 de grame conține 47 de grame de calorii, 87 de grame de apă, 0,9 grame de proteine, 11,8 grame de carbohidrați, 9,4 grame de zahăr, 2,4 grame de fibre și 76% din DV (valoarea zilnică) a vitaminei C. Dacă un adult începe să consume portocale în porții mari, să zicem 4-5 portocale pe zi, excesul de fibre din organism ar putea declanșa tulburări de stomac, crampe, diaree, balonare și greață. În mod similar, aportul excesiv de vitamina C poate provoca arsuri la stomac, dureri de cap, vărsături și chiar insomnie, scrie healthshots.com.
Consumul prea multor portocale poate provoca diabet?
Consumul de prea multe portocale poate crește riscul de diabet pe măsură ce nivelul zahărului crește în organism.
Pe de o parte, aceasta este o parte destul de bună a portocalelor atunci când trebuie să evitați îndulcitorii artificiali. Pe de altă parte însă, dacă deja consumi suficient zahăr și ai antecedente familiale de diabet, adăugarea mai multor zahăr prin portocale poate fi extrem de periculoasă.