Rețetă de gem de dovleac cu portocale. Preparatul de toamnă care nu trebuie să îți lipsească din cămară
Publicat pe 12.10.2023 la 11:42 Actualizat pe 12.10.2023 la 11:42
Gospodinele se află pe final cu prepararea borcanelor pentru iarnă. Așadar, astăzi v-am pregătit o rețetă unică de toamnă cu care îi veți impresiona cu siguranță pe cei dragi. Rețetă de gem de dovleac cu portocale. Preparatul de toamnă care nu trebuie să îți lipsească din cămară. Iată cum se prepară!
- Rețetă de gem de dovleac cu portocale
- Preparatul ideal de toamnă care nu trebuie să îți lipsească din cămară
Este sezonul perfect pentru a pune câteva borcane cu gem în cămara pentru perioada friguroasă a anului, atunci când unele dintre fructe sau chiar legume sunt mai greu de găsit pe piața de la noi.
Rețetă de gem de dovleac cu portocale
Pentru a prepara această rețetă nu ai nevoie de prea multe ingrediente. În schimb, conform indicațiilor noastre, te vei putea bucura de aproximativ 5-6 borcane cu gem de dovleac și portocale.
Ingrediente
- 1,4 kg de dovleac plăcintar;
- 3 portocale;
- 3 lămâi;
- 600 g zahăr;
- 200 ml de apă.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de toamnă, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să tăiați dovleacul, să îndepărtați coaja și să îl puneți în cratița unde vom face dulceața.
Apoi, trebuie să spălați bine portocalele și să le îndepărtați coaja. Aceste fructe se vor curăța și se tăia în bucăți, îndepărtând cât mai mult din piele.
În continuare, bucățile de portocale se adaugă în cratiță peste dovleac, se adaugă sucul de la 3 lămâi și zahărul împreună cu 200 ml apă.
După aceea, sucul de lămâie și sucul de portocale vor contrabalansa dulceața. Tot ce mai aveți de făcut este să fierbeți amestecul la foc mediu-mare, amestecând continuu timp de aproximativ 30-40 de minute.
După care, la final, cu un blender vertical putem omogeniza compoziția pe care o veți putea pune în borcane și păstra în cămara cu bunătăți.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de dovleac umplut cu creveți. Un preparat de toamnă pentru momentele speciale