Rețetă de plăcintă sărată cu dovleac. Un preparat delicios pentru toamnă
Publicat pe 19.09.2023 la 16:50 Actualizat pe 19.09.2023 la 16:50
Este toamnă, un sezon mul așteptat de români, iar fructele și legumele de sezon sunt la mare căutare în piețe. Dacă ai rămas în pană de idei și nu știi ce să mai gătești în acest sezon, atunci nu îți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai delicioasă rețetă de plăcintă sărată cu dovleac. Este un preparat gustos și trebuie neapărat să îl încerci. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de plăcintă sărată cu dovleac
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de plăcintă sărată cu dovleac este ușor de pregătit, iar pentru ea ai nevoie de mai multe ingrediente. Cei mici vor adora acest preparat, deoarece va reuși să le încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat delicios!
Rețetă de plăcintă sărată cu dovleac
Ingrediente:
Pentru foi:
-500 gr de făină
-250 gr de apă călduţă
-o lingură și jumătate de oţet
-100 ml de ulei
-o linguriță și jumătate de sare
Pentru umplutură:
-1 kg și jumătate de dovleac
-450 gr de brânză feta sau telemea de vacă
-90 ml de ulei
-3 ouă
-150 gr de orez
-două cepe
-10 fire de ceapă verde
-½ legătură de mărar
-½ legătura de pătrunjel
-cimbru
-sare
-piper
-puțin ulei
Mod de preparare:
Toate ingredientele lichide se amestecă foarte bine, iar peste această compoziție se adaugă sare și fărină și se frământă până în momentul în care se obține cu aluat nelipicios și ușor elastic. Se lasă aluatul la dospit, acoperit fiind cu un prosop.
Se curăță foarte bine dovleacul și se adaugă sare peste el. Se lasă pentru aproximativ zece minute la uscat, iar mai apoi se stoarce și se amestecă toate ingredientele pentru umplutură.
Aluatul se împarte în șase, iar apoi se unge o tavă cu ulei și se întinde aluatul în foi cât mai subțiri. Trei foi se pun în tavă, dar fiecare foaie se unge cu ulei, iar apoi se pune umplutura și se adaugă următoarele trei foi. Se taie aluatul care este în plus, apoi se adaugă ulei și se răsucește spre interior.
Se bagă tava în cuptor pentru 40-50 de minute, la temperatura de 180 de grade. Dacă observi că aluatul se umflă, atunci folosește un cuțit și înțeapă-l ușor. Se scoate tava din cuptor și se taie ușor plăcinta, apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de brioșe cu ciocolată și cafea. Desert delicios și rapid