Ce se poate găti în friteuza cu aer cald (și ce nu)
În ultimii ani, friteuza cu aer cald a câștigat tot mai multe teren în fața cuptorului clasic, asta pentru că se spune că alimentele gătite în acest fel sunt mai sănătoase. Specialiștii spun că, într-adevăr, produsele pregătite la air fryer au mai puține grăsimi.
- Ce se poate găti în friteuză cu aer cald
- Trei alimente care nu se pot găti la air fryer
Friteuza cu aer cald a devenit tot mai populară, pentru că se pot găti o mulțime de alimente cu un minim de efort și într-o variantă mai sănătoasă. Un studiu arată că dacă alimentele sunt gătite la air fryer, au mai puțini grăsimi cu până la 75% decât dacă ar fi fost pregătit la cuptor sau în tigaie.
Ce se poate găti în friteuză cu aer cald
Friteuza cu aer cald a înlocuit cuptorul sau gătitul alimentelor la tigaie și pentru că o mulțime de alimente pot fi prăjite în air fryer. În friteuza cu aer cald poți găsi de la cartofi prăjiți, burgeri, chiftele, pui, pește și fructe de mare, atât proaspete, cât și congelate, sau dulciuri, începând de la brioșe până la gogoși.
Trei alimente care nu se pot găti la air fryer
Dacă gătești popcorn în aer fryer, riști ca floricelele să se ardă. Este indicat să folosești, în schimb, cuptorul cu microunde. Din aceeași categorie fac parte și brânzeturile, dar și pastele. În cazul pastelor, au nevoie de apă pentru a fi gătite.
Chiar dacă este versatil și poate fi folosit pentru a găti cam orice, există câteva alimente care nu pot fi pregătite în acest fel, printre care se numără popcornul, pastele și carnea roșie. În schimb, orezul și legumele congelate pot fi gătite fără probleme în air fryer, pentru că au deja apă. Nici carnea roșie nu este recomandat să fie gătită în friteuza cu aer cald.
Alimentele gătite la friteuza cu aer cald sunt mai sănătoase și dietetice
Principalul avantaj pentru care cei mai mulți au renunțat la a găti la cuptor sau în tigaie constă în faptul că la air fryer, ai nevoie de o linguriță de ulei. Este recomandat ca uleiul să fie adăugat pe ingrediente înainte să fie puse la gătit, și nu în interiorul friteuzei cu aer cald. La fel de bine este să nu fie folosit ulei presat la rece, pentru că există riscul să se ardă.