Ce tip de pește trebuie să consumi dacă vrei să îți cureți vasele de sânge de colesterol. Este mai eficient decât medicamentele
Peștele este o adevărată delicatesă, indiferent de felul în care îl consumi. Dincolo de gustul savuros, are și foarte multe beneficii pentru sănătate. Unul dintre cele mai importante este faptul că un anumit tip de pește poate să îți curețe vasele de sânge de colesterol și este mai eficient decât multe tipuri de medicamente.
- Peștele este un aliment ideal pentru sănătate
- Cât de mult îmbunătățește sănătatea inimii
Românii consumă des pește în orice moment al anului, fiind unul dintre cele mai delicioase alimente. Prăjit sau gătit pe grătar, peștele are o mulțime de beneficii pentru organism, iar specialiștii în nutriție îl recomandă aproape de fiecare dată. Ei bine, puțini știu ce efecte miraculoase are, de fapt, consumul frecvent de pește.
Ce tip de pește trebuie să consumi dacă vrei să îți cureți vasele de sânge de colesterol
Toate tipurile de pește sunt delicioase, însă cel care aduce cele mai multe beneficii pentru organismul tău este scrumbia de Dunăre, cunoscut și ca cel mai gras pește din lume. În mușchii săi se găsesesc grăsimi de peste 36%. De asemenea, grăsimile conțin și acizi grași polinesaturați, aceștia fijnd foarte benefici din anumite puncte de vedere.
Din acest motiv, consumat alături de alte ingrediente sănătoase, poate să curețe grăsimile din sânge. Astfel, este recomandat tuturor oamenilor, dar mai ales persoanelor care se confruntă cu acest gen de probleme.
Ca să aibă aceste efecte în organism, trebuie să îl consumi alături de uleiuri speciale presate la rece, cum ar fi uleiul de germeni de proumb. De asemenea, reduce riscul de infarct și îmbunătățește semnificativ funcțiile inimii. Acest aliment trebuie consumat in dată la trei săptămâni, alături de legume sau diferite tipuri de salate.
Ce alte beneficii are peștele
Peștele este cunoscut datorită faptului că are carnea cu cele mai puține grăsimi, iar acest lucru îi ajută mai ales pe cei care vor să piardă în greutate. Astfel vin și alte beneficii, cum ar fi faptul că întărește oasele, reduce riscul de boli de inimă sau riscul de a face accident vascular cerebral.
De asemenea, ajută la sănătatea inimii și a creierului. Specialiștii au descoperit că beneficiile sunt mai multe decât riscurile, astfel că este recomandat consumul frecvent de carne de pește, indiferent de modul în care este gătit. Românii consumă cel mai des păstrăv și somon.