Cea mai bună cafea la ibric. Rețeta pas cu pas și patru trucuri utile
În aproape orice țară, după apă, cafeaua este cea mai cunoscută băutură. Mulți preferă cafeaua la ibric și sunt de părere că aroma și gustul acestei băuturi sunt inconfundabile. Am pregătit pentru tine rețeta pas cu pas pentru cea mai bună cafea la ibric, dar și câte trucuri utile pentru a o prepara.
- Cât zahăr se pune în cafea
- Câtă cafea se pune la o ceașcă
- Cât se lasă ibricul de cafea pe foc
Istoria cafelei datează de secole. Mănăstirile sufite din Yemen foloseau cafeaua ca ajutor pentru concentrare în timpul rugăciunilor. Potrivit unei povestiri scrise în 1671, cafeaua a fost descoperită pentru prima dată de către păstorul de capre etiopian din secolul al IX-lea, Kaldi.
Cum faci cea mai bună cafea la ibric. Rețeta e simplă
1. Toarnă apă rece într-un ibric. Pune-l la foc mediu până când începe să se încălzească.
2. Pune două lingurițe de cafea pentru o ceașcă. Deocamdată nu se amestecă.
3. Se adaugă și cantitatea de zahăr dorită, fără a amesteca deocamdată, pentru a evita formarea cocoloașelor.
4. Se amestecă în momentul în care cafeaua începe să se depună pe fundul ibricului. Se dă focul la mic și se amestecă în continuare.
5. Se îndepărtează ibricul de pe flacără în momentul în care se formează bulele mici de aer. Ultimii pași se repetă de câteva ori, apoi cafeaua este gata de servit.
Câtă cafea se pune la o ceașcă
Cantitatea de cafea ar trebui să fie aceeași cantitate pe care ați folosi-o într-o cafetieră. În general, din vremuri străvechi, se pune câte o linguriță plină-vârf pentru fiecare ceașcă de cafea. Fiecare, însă, poate adăuga o cantitate de cafea după bunul plac.
Cât zahăr se pune în cafea
Se spune că zahărul, de cele mai multe ori, duce la pierderea aromei intense a cafelei. Cu toate acestea, unii nu o pot bea neîndulcită. Nu există niciun fel de regulă pentru cantitatea de zahăr care se pune în cafea.
Așadar, fiecare își poate pune câte lingurițe de zahăr dorește, însă, în general, se pun într-un ibric 2-3.
Cât se lasă ibricul de cafea pe foc
Ibricul de cafea se ia de pe foc în momentul în care apa a ajuns la punctul de fierbere. Cafeaua se încălzește până ce aceasta începe să facă spumă.
Alte trucuri pentru o cafea perfectă
- Utilizați cafea proaspătă, integrală
- Utilizați cantitatea potrivită de cafea
- Utilizați apă filtrată
- Asigurați-vă că apa este la o temperatură potrivită
Cantitatea de cafea pe care o folosești în raport cu cantitatea de apă cu care prepari este cea care determină cât de tare sau slabă va fi o ceașcă de cafea. Cu cât folosești mai multă cafea, cu atât ceașca este mai puternică și cu cât folosești mai puțină cafea, cu atât ceașca este mai slabă.