Ceaiul care ajută creierul să funcționeze. Această băutură este bună şi pentru căile urinare
Băutorii de ceaiuri știu că acestea fac bine sănătății corpului uman și le consumă destul de des. Ei bine, un ceai ajută creierul tău să funcționeze mai bine și, de altfel, acesta este bun și pentru căile urinare.
- Care este ceaiul ce ajută la o funcționare mai bună a creierului
- Ce spun medicii despre această băutură
Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie şi director ştiinţific al Spitalului Clinic SANADOR, a vorbit despre ceaiul care este benefic pentru creier. De asemenea, această băutură este bună şi pentru căile urinare.
Ceaiul care ajută creierul să funcționeze
Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea a explicat că ceaiul verde este bun pentru funcționarea creierului și a căilor urinare. El spune că în India și Japonia, oamenii nu prea beau cafea, ci doar ceai verde.
„Am fost de vreo șapte ori în Japonia şi în India de vreo trei ori. I-am văzut pe japonezi cu ceaiul verde, ei nu prea beau cafea. Am văzut oameni foarte educaţi, cadre universitare, care beau ceai verde. Am citit un articol în care se spunea că ceaiul verde este bun şi pentru căile urinare. Nu ştiu care este adevărul, însă sigur e bun pentru creier. Desface anumite legături între celulele nervoase, plus hidratarea pe care o dă”, a spus Vlad Ciurea pentru Antena 3 CNN.
De altfel, doctorul a mai explicat că un creier nu poate funcționa sub stres, furie, scandal și claxoane, iar dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă nu trebuie să te stresezi, ci să zâmbești și să mergi mai departe.
Care este cea mai bună ciocolată pentru creier
Neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, a vorbit și despre care este cea mai bună ciocolată pentru creier. Acesta declară că ciocolata amăruie este bună pentru creier.
„Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, a mai transmis Vlad Ciurea.