Cele mai bune cinci alimente pentru sănătatea ochilor. Care sunt recomandările specialiștilor
Potrivit specialiștilor, anumite alimente pe care le consumăm ne pot îmbunătăți sănătatea ochilor. Menținerea unei diete echilibrate vă va ajuta să mențineți ochii sănătoși și poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta afecțiuni oculare. Afecțiunile grave ale ochilor pot fi evitate dacă includeți în alimentație mâncăruri care conțin o serie de vitamine, nutrienți și minerale, cunoscute sub numele de antioxidanți.
- Cele mai bune cinci alimente pentru sănătatea ochilor
- Care sunt recomandările specialiștilor
De câte ori nu ați auzit de la părinți sau de la bunici că morcovi sunt buni pentru ochi?! Există totuși ceva adevăr în asta? Vederea poate fi îmbunătățită în mod natural? Care este cel mai bun aliment pentru îmbunătățirea vederii? Potrivit specialiștilot, există anumite alimente bune pentru ochi care conțin vitamine și nutrienți cheie, care optimizează sănătatea oculară.
Cele mai bune cinci alimente pentru sănătatea ochilor
1. Peștele, în special somonul, poate fi un aliment excelent pentru sănătatea ochilor. Somonul și alți pești au acizi grași omega-3. Acestea sunt grăsimi „sănătoase”. Acizii grași Omega-3 pot contribui la dezvoltarea vizuală și la sănătatea retinei din spatele ochiului. De asemenea, pot ajuta la prevenirea uscăciunii ochilor. Este indicat să consumați pește câteva zile pe săptămână.
2.Ouăle sunt un aliment excelent pentru sănătatea ochilor. Gălbenușurile conțin vitamina A, luteină, zeaxantină și zinc, toate vitale pentru sănătatea ochilor. Vitamina A protejează corneea, în timp ce luteina și zeaxantina scad șansa de a suferi de afecțiuni grave ale ochiului, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă și cataractă. Zincul contribuie la sănătatea retinei.
3. Așa cum menționam și anterior, morcovii sunt binecunoscuți ca fiind buni pentru sănătatea ochilor. Ca și gălbenușurile de ou, morcovii au vitamina A și, de asemenea, betacaroten. Vitamina A și beta carotenul pot ajuta la prevenirea infecțiilor oculare și a altor afecțiuni grave ale ochiului.
4. Migdalele, ca și alte nuci și semințe, sunt în general bune pentru sănătatea ochilor. Migdalele conțin vitamina E. Această vitamină protejează împotriva moleculelor instabile care vizează țesutul sănătos. Alte nuci și semințe care conțin vitamina E includ semințele de floarea soareli și alunele. Vă puteți bucura oricând de migdale ca o gustare. De asemenea, sunt gustoase în cerealele pentru micul dejun, cu iaurt sau chiar și în salate. Nu uitați să fiți atenți la dimensiunea porției. Migdalele sunt bogate în calorii, așa că încercați să limitați aportul la una sau două porții pe zi.
5. Portocalele și alte citrice conțin vitamina C, care este esențială pentru sănătatea ochilor. Vitamina, care se găsește în principal în fructele și legumele proaspete, contribuie la sănătatea vaselor de sânge din ochi. Poate combate dezvoltarea cataractei. Pentru a vă bucura de portocale, puteți bea suc de portocale, puteți curăța una ca gustare sau le puteți adăuga la o salată de fructe.