Cele mai periculoase alimente conform unui cercetător în alimentație. La ce pericol te expui dacă le consumi
Chiar dacă sunt considerate sănătoase, unele alimente nu sunt recomandate a fi consumate, după cum spune un cercetător în alimentație. O parte din ele sunt folosite, în special, de cei care vor să aibă un stil de viață sănătos.
- Cele mai periculoase alimente conform unui cercetător în alimentație
- La ce pericol te expui dacă le consumi
Un cercetător în alimentație a fost întrebat de curând ce alimente evită să consume și motivul pentru care le-a exclus complet. Hydroxide food science, așa cum este cunoscut pe Instagram și TikTok, susține că germenii cruzi din plante nu sunt atât de sănătoși pe cât se crede. Potrivit ei, nici carnea nu ar trebui consumată dacă nu este bine gătită.
De ce sunt considerați periculoși germenii cruzi din plante
În ultimii ani, sunt tot mai populari germenii cruzi din plante. Chiar dacă uneori sunt folosiți doar la planting, există și oameni care îi consumă. Specialiștii spun că nu este periculos dacă sunt consumați după ce au fost gătiți, dar în schimb, nu este recomandat să fie mâncați cruzi.
Germenii cruzi din plante sunt crescuți în medii în care este favorizată apariția bacteriilor, ceea ce îi face periculoși pentru sănătate.
În urmă cu 13 ani, 50 de persoane au murit după ce au consumat germeni cruzi din plante crescuți într-o fabrică din Germania, iar alte 850 de oameni s-au ales cu probleme de sănătate, mai exact s-au infectat cu bacteria E. coli. Alte persoane s-au infectat cu Salmonella, bacterie care poate să cauzeze mari probleme în special în cazul copiilor și al bătrânilor.
Friptura în porc „în sânge” poate fi un pericol
Specialiștii trag un semnal de alarmă și în rândul celor care preferă carnea de porc „în sânge”. Studiile arată că trichineloza se poate lua prin consumul de carne care nu e gătită suficient. La fel poate fi contractată și virusul hepatitei E, care, de cele mai multe ori, poate fi luat din consumul ficatului de porc, dacă nu este gătit suficient. Specialiștii spun că dacă totuși se dorește consumul ficatului de porc, ar fi bine să fie pregătit la cuptor, la 150 - 200 de grade.