Condimentul care poate reduce hipertensiunea. Îl ai, cu siguranță, în bucătărie. Iată ce alte beneficii mai are pentru sănătate
Persoanele care au probleme cu hipertensiunea arterială au nevoie, de obicei, de un amestec de medicamente, dar și de o dietă sănătoasă. Este important de știut însă că, anumite moduri naturale de a reduce tensiunea arterială, cum ar fi consumul de usturoi, busuioc și alte condimente pot funcționa, de asemenea.
- Condimentul care conține carvacrol, un compus care poate contribui la scăderea nivelului tensiunii arteriale
- Îl ai, cu siguranță, în bucătărie
- Ce alte beneficii mai are pentru sănătate
Hipertensiunea arterială, numită și hipertensiune arterială, poate fi adesea gestionată cu medicamente, precum și cu modificări ale dietei și ale stilului de viață. Unele ierburi și condimente pot ajuta, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale.
Condimentul pe care sigur îl ai în bucătărie și care poate reduce hipertensiunea
Oregano conține carvacrol, un compus care poate contribui la scăderea nivelului tensiunii arteriale. Încorporarea acestei plante în gătit poate oferi atât aromă, cât și potențiale beneficii pentru sănătate.
Oregano este bogat în antioxidanți, care sunt compuși care ajută la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi nocivi din organism. Acumularea de radicali liberi a fost legată de boli cronice precum cancerul și bolile de inimă.
Uleiul esențial de oregano este deosebit de bogat în carvacrol și timol, doi antioxidanți care pot ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor cauzate de radicalii liberi, scrie healthline.com.
În combinație cu alte alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele și legumele, oregano ar putea oferi o doză consistentă de antioxidanți care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea.
Pătrunjelul poate reduce tensiunea arterială
Și pătrunjelul, (Petroselinum crispum), o plantă populară în bucătăria din toată lumea, are un profil nutrițional impresionant. Conține o varietate de compuși, cum ar fi vitamina C și carotenoizii dietetici, care pot reduce tensiunea arterială.
În urma unui studiu cercetătorii au descoperit că o doză mare de carotenoizi a avut un impact pozitiv asupra tensiunii arteriale. Beneficiile au fost observate la adulții care au consumat 100 ug/mg de carotenoizi pe zi.
Studiile pe animale au arătat că pătrunjelul a redus atât tensiunea arterială sistolica, cât și cea diastolică, acționând ca un blocant al canalelor de calciu, un tip de medicament care ajută la relaxarea și dilatarea vaselor de sânge. Cu toate acestea, există cercetări umane limitate privind pătrunjelul și tensiunea arterială, scrie sursa menționată anterior.