Ceaiul de oregano- preparare, beneficii și contraindicații
Publicat pe 08.02.2022 la 17:53 Actualizat pe 08.02.2022 la 17:53
Oregano este recunoscut pentru aroma lui delicioasă și este folosit des în preparate, dar mai ales în cele italienești. Acesta mai este și foarte sănătos, fiind recunoscut din vremuri străvechi ca plantă medicinală care aduce multe beneficii pentru corp. Ceaiul de oregano conține foarte multe vitamine.
- Ceaiul de oregano, preparare, contraindicații
- Ce benefice are acesta
Oregano este recunoscut pentru aroma lui delicioasă, dar și pentru faptul că este folosit într-o mulțime de preparate, mai ales în cele italienești. Pe lângă toatr acestea, este foarte sănătos și este recunoscut din vremuri străvechi ca plantă medicinală.
Prepararea corectă a ceaiului de oregano
Ceaiul de oregano poate să fie consumat zilnic și este bun pentru tuse, răceală, sinuzită, infecții, ast, reumatism, bronșită și paraziți intestinali. Pentru prepararea lui ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 4-6 linguri cu oregano uscat
- 2 căni cu apă
- o felie de lămâie
- miere de albine (opțional).
După fierberea apei, se stinge focul și se adaugă oregano uscat, se lasă infuzia sub capac, timp de 5 minute, se strecoară ceaiul, iar după ce s-a răcit puțin se adaugă lămâie și miere de albine.
Ce proprietăți și beneficii are ceaiul de oregano
Câteva din proprietățile ceaiului de orgegano sunt: tratarea răcelii, îmbunătățirea sănătății inimii, ameliorează atacurile de astm, menține greutatea corporală, ameliorează crampele menstruale.
Beneficiile aduse de acesta sunt următoarele: menține sănătatea căilor respiratorii, îmbunătățirea aspectului pielii, întărește sistemul imunitar, reduce riscul de boli gastro-intenstinale.
Care sunt contraindicațiile
Remediile pe baza acestui condiment aromat nu sunt recomandate persoanelor sensibile, deoarece poate provoca reactii alergice. De asemenea, uleiul si ceiaul este nerecomandat femeilor gravide si mamelor care alapteaza.
Ceaiul de oregano pentru copii
Ceaiul de oregano la copii este benefic pentru răceală, gripă sau sinuzită, și este foarte bine ca micuții să îl consume.
Citește și: Ceaiul de sunătoare- preparare, beneficii și contraindicații. De ce se bea seara