Condimentul ce ajută la sănătatea creierului. Cum se poate consuma
Creierul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman. Sănătatea lui poate fi ținută sub control cu ajutorul alimentației, iar un condiment important are un rol benefic. Poate fi consumat atât în diferite alimente, precum și sub formă de ceai.
- Condimentul ce ajută la sănătatea creierului
- Cum se poate consuma
Cuișoarele sunt condimente aromatice care provin din bobocii florilor unui arbore tropical numit Syzygium aromaticum. Acestea au fost folosite tradițional în bucătăria globală pentru gustul și aroma lor distincte. De asemenea, cuișoarele pot oferi unele beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru buna funcționare a creierului.
Cuișoarele sunt pline de beneficii pentru creier
Cuișoarele conțin antioxidanți, cum ar fi polifenolii, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism. Radicalii liberi pot contribui la stresul oxidativ și la îmbătrânirea prematură, inclusiv la îmbătrânirea creierului. Prin urmare, consumul de alimente bogate în antioxidanți poate contribui la protejarea sănătății creierului.
Substanțe precum eugenolul din cuișoare au proprietăți antiinflamatorii. Inflamația cronică poate fi asociată cu diverse afecțiuni, inclusiv afecțiuni cognitive și neurodegenerative. Reducerea inflamației poate avea un impact pozitiv asupra sănătății creierului.
”Cuișoarele sunt un condiment fantastic, cu un gust și un miros minunat, care a fost folosit și în medicina tradițională. Patru grame de cuișoare conțin doza zilnică recomandată de mangan, care joacă un rol important în funcționarea creierului și în forța oaselor noastre.
De asemenea, este bogat în eugenol (un antioxidant) și are un efect pozitiv asupra sănătății generale, acționând ca un ușor diluant al sângelui. Deosebit de interesante sunt studiile care au confirmat că cuișoarele ajută la afecțiunile hepatice și ajută la stabilizarea zahărului din sânge”, explică medicul nutriționist Tanya Olaijiva, potrivit actualno.com
Cum se prepară ceaiul de cuișoare
Ceaiul de cuișoare este plin de beneficii. Pentru probleme digestie, stările de greață, confuzie sau amețeală, o cană de ceai va fi rezolvarea ta. Ai nevoie de trei muguri de cuișoare peste care se adaugă 300 de mililitri de apă. Se lasă la fiert, iar când este gata, se poate îndulci cu miere sau ștevie.
”Ceaiul se poate prepara prin fierberea a 1-3 muguri în 300 ml apă până dă în clocot. Ceaiul se poate îndulci cu miere sau ștevie, iar în el se pot adăuga câteva picături de lămâie. Se poate consuma oricând, cu condiția să nu beți mai mult de o cană pe zi.
De asemenea, trebuie subliniat faptul că, dacă este planificată o intervenție chirurgicală, ceaiul trebuie oprit pentru ceva timp înainte și după intervenție, ceea ce trebuie discutat cu medicul dumneavoastră”, mai spus medicul.