Live acum Acces Direct
Prime time
Homepage » Beauty & Lifestyle » Condimentul ce ajută la sănătatea creierului. Cum se poate consuma

Condimentul ce ajută la sănătatea creierului. Cum se poate consuma

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 28.12.2023 la 20:58 Actualizat pe 28.12.2023 la 20:58

Creierul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman. Sănătatea lui poate fi ținută sub control cu ajutorul alimentației, iar un condiment important are un rol benefic. Poate fi consumat atât în diferite alimente, precum și sub formă de ceai.

Condimentele au o mulțime de beneficii pentru organism

Pixabay

Cuișoarele sunt condimente aromatice care provin din bobocii florilor unui arbore tropical numit Syzygium aromaticum. Acestea au fost folosite tradițional în bucătăria globală pentru gustul și aroma lor distincte. De asemenea, cuișoarele pot oferi unele beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru buna funcționare a creierului.

Cuișoarele sunt pline de beneficii pentru creier

Cuișoarele conțin antioxidanți, cum ar fi polifenolii, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism. Radicalii liberi pot contribui la stresul oxidativ și la îmbătrânirea prematură, inclusiv la îmbătrânirea creierului. Prin urmare, consumul de alimente bogate în antioxidanți poate contribui la protejarea sănătății creierului.

Substanțe precum eugenolul din cuișoare au proprietăți antiinflamatorii. Inflamația cronică poate fi asociată cu diverse afecțiuni, inclusiv afecțiuni cognitive și neurodegenerative. Reducerea inflamației poate avea un impact pozitiv asupra sănătății creierului.

”Cuișoarele sunt un condiment fantastic, cu un gust și un miros minunat, care a fost folosit și în medicina tradițională. Patru grame de cuișoare conțin doza zilnică recomandată de mangan, care joacă un rol important în funcționarea creierului și în forța oaselor noastre.

De asemenea, este bogat în eugenol (un antioxidant) și are un efect pozitiv asupra sănătății generale, acționând ca un ușor diluant al sângelui. Deosebit de interesante sunt studiile care au confirmat că cuișoarele ajută la afecțiunile hepatice și ajută la stabilizarea zahărului din sânge”, explică medicul nutriționist Tanya Olaijiva, potrivit actualno.com

Cum se prepară ceaiul de cuișoare

Ceaiul de cuișoare este plin de beneficii. Pentru probleme digestie, stările de greață, confuzie sau amețeală, o cană de ceai va fi rezolvarea ta. Ai nevoie de trei muguri de cuișoare peste care se adaugă 300 de mililitri de apă. Se lasă la fiert, iar când este gata, se poate îndulci cu miere sau ștevie.

”Ceaiul se poate prepara prin fierberea a 1-3 muguri în 300 ml apă până dă în clocot. Ceaiul se poate îndulci cu miere sau ștevie, iar în el se pot adăuga câteva picături de lămâie. Se poate consuma oricând, cu condiția să nu beți mai mult de o cană pe zi.

De asemenea, trebuie subliniat faptul că, dacă este planificată o intervenție chirurgicală, ceaiul trebuie oprit pentru ceva timp înainte și după intervenție, ceea ce trebuie discutat cu medicul dumneavoastră”, mai spus medicul.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Condimentul ce ajută la sănătatea creierului. Cum se poate consuma
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Știrile Antena Stars. Cristina Cioran, primele declarații despre noul iubit! Cine e bărbatul care o face să uite de chinul prin care a trecut cu Alex Dobrescu: "Sunt liniștită..." / VIDEO
  • Cristina Cioran, primele declarații despre noul iubit
  • Cine e bărbatul care o face fericită după scandalul cu fostul
Emisiuni TV
Știrile Antena Stars. Ce spune o româncă stabilită în India despre relația Iuliei Vântur cu Salman Khan. Cum se înțelege vedeta cu familia actorului: ”Este singura femeie care...” / VIDEO
  • Ce spune o româncă stabilită în India despre relația Iuliei Vântur cu Salman Khan
  • Cum se înțelege vedeta cu familia actorului
Emisiuni TV
Știrile Antena Stars. Primele declarații ale Emiliei Ghinescu după zecile de apeluri primite în miez de noapte: "Au fost perioade în care..." / VIDEO
  • Emilia Ghinescu, terorizată în miez de noapte
  • Artista cere ajutorul poliției
  • Cine e persoana care o hărțuiește
Stiri interne
Fiii vrăjitoarei Sidonia, suspectați că ar fi comis crima din Padina, au fost eliberați. Frații care l-ar fi ucis pe Sorin Anghel, plasați în arest la domiciliu
  • Fiii vrăjitoarei Sidonia au fost plasați în arest la domiciliu
  • Curtea de Apel Ploiești a acceptat cererea de schimbare a măsurii arestului preventiv
Stiri interne
Daniel Onoriu a divorțat de soția lui, Isabela! Scandalul uriaș dintre fostul pilot și femeia cu care s-a iubit pare să fi ajuns la final / FOTO
  • Daniel Onoriu și Isabela au divorțat
  • Scandalul uriaș dintre fostul pilot și femeia cu care s-a iubit pare să fi ajuns la final
Stiri interne
Mama Monicăi din Timiș, distrusă de durere după ce fiica ei a murit. Femeia a primit cea mai îngrozitoare veste: ”Vreau să fie şi el la trei metri, cum este fata mea”
  • Monica a murit într-un accident cumplit
  • Mama ei nu îl cunoștea pe băiatul cu care s-a aflat în mașină
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Supărat că Poliţia i-a găsit mai multe defecţiuni la maşină, un şofer din Neamţ şi-a distrus singur autovehiculul: "Dacă nu e bună, o fac eu să nu fie bună"
recomandare pe as.ro
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o relaţie extraconjugală! Cu ce se ocupă tânăra
Romania TV
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Romania TV
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
recomandare pe antena3.ro
Românii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu: "Vor beneficia de încă o altă creștere opțională"
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 14 mai 2024. Taurii sunt protejaţi de Dumnezeu, Scorpionii își schimbă viața la 180 de grade
recomandare pe antena3.ro
Cum se circulă corect pe autostradă. Titi Aur: "Așa trebuie circulat în condiții normale și corecte și legale și defensive și de bun simț"
recomandare pe playtech.ro
Horoscopul iubirii 13-19 mai. Zodia care duce relaţia la un alt nivel, cine va plânge cu lacrimi amare după o despărţire
recomandare pe playtech.ro
Ce se întâmplă cu casa moștenită de partener, în caz de divorț. Legea spune clar
recomandare pe redactia.ro
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
recomandare pe redactia.ro
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Celebrul milionar din fotbal e primul bărbat din viața ei! Cum arată tânăra
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe bzi.ro
Se știu semifinaliștii Asia Express 2024. Dezvăluiri incendiare din culisele emisiunii
recomandare pe dailybusiness.ro
82.865 de euro salariu pentru românii care acceptă să lucreze în Spania
recomandare pe dailybusiness.ro
82.865 de euro salariu pentru românii care acceptă să lucreze în Spania
recomandare pe Jurnalul.ro
Romancieră de vârf, amantă pe linie: Ioana Postelnicu, ultimul amor al „Sburătorului”
recomandare pe a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni