Cum ai grijă de sănătatea ta în sezonul rece. Sfaturile medicilor împotriva răcelii: ”Infecțiile virale nu se tratează...”
Temperaturile scad treptat în România, iar viscolul și ninsorile au apărut în mai multe zone din țară. Acest lucru poate afecta sănătatea oamenilor, iar acest lucru se obsveră deja în numărul mare al persoanelor care se confruntă cu infecții virale. Iată ce sfaturi au medicii și cum eviți acest lucru.
- Ce trebuie sî faci în sezonul rece
- Cum ai grijă de sănătatea ta
Meteorologii au anunțat temperaturi scăzute, în continuare, în majoritatea zonelor din țară. Din acest motiv, riscul de răceli sau infecții virale crește semnificativ.
Dincolo de o îmbrăcăminte corectă, oamenii trebuie să aibă în vedere și alte aspecte care îi ajută să își mențină sănătatea și sistemul imunitar.
Cum ai grijă de sănătatea ta în sezonul rece
Contrar așteptărilor oamenilor, cele care pot afecta cel mai mult imunitatea sunt tocmai antibioticele. Multe persoane apelează la ele când vine vorba desore infecții virale, fără să știe ce efecte pot avea în organism în cazul în care nu sunt administrate corect. Scăderea imunității este o reală problemă, mai ales în sezonul rece.
Există alimente, ceaiuri sau diferite suplimente care te pot ajuta în acest sens. Ele sunt recomandate când temperaturile de afară încep să scadă, deoarece în același timp crește și riscul de a te îmbolnăvi. Medicii au transmis un semnal de alarmă în ceea ce privește tratarea răcelii, mai ales când vine vorba despre antibiotice.
”Este bine de ştiut majoritatea dintre aceste infecții de tract respirator superior sunt infecții virale, iar infecțiile virale nu se tratează cu antibiotic. O infecție virală care interesează tractul respirator se tratează simptomatic. Ce înseamnă simptomatic? Un antiinflamator nesteroidian, un dezinfectant local oro-faringian. Vorbim de o faringită.
Care sunt criteriile care ne trec dintr-o infecție virală într-o infecție bacterială? În primul rând, un antibiotic ar trebui recomandat în urma unui antibiograme. În al doilea rând, vorbim de semne, vorbim de criterii clare după care se record se recomandă un antibiotic”, a declarat medicul Ionuț Tănase, la antena3.ro.
Ce ceaiuri trebuie să bei
Unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva răcelii sunt ceaiurile. Acestea sunt sănătoase, delicioase și pot fi chiar un mod bun de relaxare. Însă, cel mai important este faptul că te ajută la creșterea imunității, mai ales în sezonul rece.
Așadar, când temperaturile de afară încep să scadă, este recomandat să bei ceai de mentă, ceai de ghimbir, ceai de tei sau, mai ales, ceai verde.