Cum păstrezi roșiile ca să reziste cât mai mult timp. Motivul pentru care nu trebuie să le pui, în niciun caz, la frigider
Se întâmplă ca, atunci când cumpărăm roșii, să consumăm câteva imediat ce ajungem acasă, sau să facem o salată, iar mai apoi să le lăsăm, fie în bucătărie, pe blat, fie în frigider. Uneori, chiar și a doua zi, observăm că deja s-au înmuiat și nu mai sunt chiar bune de consumat. Cum păstrezi roșiile ca să reziste cât mai mult timp. Motivul pentru care nu trebuie să le pui, în niciun caz, la frigider.
- Cum păstrezi roșiile ca să reziste cât mai mult timp
- Motivul pentru care nu trebuie să le pui, în niciun caz, la frigider
Roșiile sunt o sursă bună de mai multe vitamine și minerale. Sunt foarte bune pentru sănătate și ajută la o dietă echilibrată, datorită conținutului său de vitamine și alți compuși benefici pentru organism. Pentru că o roșie are peste 90% apă, valoarea sa calorică este foarte scăzută. Cum le păstrezi ca să reziste cât mai mult timp. Motivul pentru care nu trebuie să le pui, în niciun caz, la frigider.
Cum păstrezi roșiile ca să reziste cât mai mult timp
După ce ai ales spațiul unde vrei să depozitezi roșiile, trebuie să mai ți cont de un alt aspect improtant: felul în care le așezi. Pune fiecare rosie cu partea superioara la sol (în jos). Mai exact, roșia trebuie să fie sprijinită pe partea cu codița tulpinei. Dacă o să procedezi așa, roșiile vor reține umiditatea mai multă vreme și se vor oxida mai lent.
Motivul pentru care nu trebuie să le pui, în niciun caz, la frigider
Este foarte posibil să fi auzit de mai multe ori că nu este indicat să depozitezi roșiile în frigider, dar acum vedem și care este explicația științifică.
Roșiilor le este mai bine dacă sunt păstrate la căldură, asta pentru că la frigider, sau într-un loc răcoros sunt supuse unor modificări chimice, care le fac să își piardă aroma și să își schimbe textura.
Potrivit unor studii științifice, gustul roșiilor este oferit de compuși volatili, iar mediul rece oprește producerea acestora, distrugându-i pe cei existenți. De asemenea, frigul distruge celulele roșiilor, făcându-le moi și oferindu-le o textură făinoasă.
Beneficiile roșiilor pentru sănătate
- Mentinerea sanatatii pielii;
- Întărirea oaselor;
- Reducerea riscului de cancer;
- Reglarea nivelului glicemiei în sânge;
- Îmbunătațirea vederii;
- Menținerea sănătății părului;
- Prevenirea afecțiunilor renale și biliare;
- Reducerea intensității durerilor cronice;
- Pierderea excesului de kilograme;
Citește și Rețetă de roșii siciliene cu busuioc. Un preparat delicios de sezon