Cum să gătești carnea tocată de vită pentru a rămâne fragedă și suculentă. Ingredientul pe care să îl adaugi
Publicat pe 20.06.2025 la 08:59 Actualizat pe 20.06.2025 la 08:59
Carnea tocată de vită poate fi folosită în multe combinații, dar unii dintre cei mai cunoscuți bucătari din Marea Britanie recomandă folosirea unui ingredient pe care majoritatea oamenilor îl au în bucătărie astfel încât să obții o carne fragedă și suculentă.
- Ce să adaugi atunci când gătești carne tocată de vită
- Așa va rămâne fragedă și suculentă
Experții culinari de la Chowhound recomandă oamenilor să adaugi un ingredient de folosit în bucătărie atunci când gătesc carnea tocată de vită pentru a rămâne fragedă. Fie că este vorba despre carnea pe care o folosești pentru chiftele, burgeri, o plăcintă cu carne sau alt preparat, este indicat să adaugi bicarbonat de sodiu, ingredient care ajută carnea să își păstreze gustul și să rămână suculentă după ce este gătită.
Cum să pregătești carnea tocată de vită pentru a rămâne suculentă și fragedă
Tot ce trebuie să faci atunci când gătești carne tocată de vită este să adaugi bicarbonat de sodiu în oala în care gătești carnea. Acest lucru te va ajuta să obții o carne suculentă și fragedă.
Bucătarii spun că este bine să se adauge o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu la un kilogram de carne tocată și puțină apă înainte de a o amesteca. După ce amestecul este omogen, este bine să îl lași deoparte pentru un sfert de oră și abia mai apoi să o gătești.
La ce mai poate fi adăugat bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este bine să fie adăugat și atunci când pregătești burgeri, pentru a evita să se lipsească. Bicarbonatul de sodiu are rolul de a frăgezi carnea tocată, în special pe cea de vită. Este indicat să îl adaugi și înainte de a combina carnea cu alte ingrediente dacă gătești chiftele.
Dacă nu ai bicarbonat de sodiu, pentru a frăgezi carnea, se mai poate adăuga oțet sau suc de lămâie. De altfel, și sarea și piperul ajută la acest lucru și se mai pot adăuga și pudră de usturoi, cimbru sau rozmarin pentru un plus de gust.
În schimb, dacă urmează să prăjești o bucată de carne de porc, este bine să presari peste carne bicarbonat de sodiu și să o lași pe frigider pentru câteva ore, ca mai apoi să fie gătită.