Ingredientul banal care face orezul mult mai gustos. Ce trebuie să adaugi în apă înainte de fierbere

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 19.06.2025 la 17:28
Actualizat pe 19.06.2025 la 17:28
Uneori, orezul poate fi cam lipsit de gust, dar o tehnică simplă de gătit îl poate face mult mai aromat. Află din rândurile de mai jos despre ce e vorba și de ce ar trebui să încerci această metodă.

Cel mai bun mod de a fierbe orezul: ingredientul care îi schimbă complet gustul
Profimediaimages.ro
- Cum să gătești un orez mai aromat
- Trucul cu ingredientul secret
Orezul este o garnitură care se potrivește bine cu diferite mâncăruri, dar poate fi fad și lipsit de gust dacă nu îl pregătești așa cum ar trebui.
Cum să gătești un orez mai aromat
Andrea Vaughan, fondatoarea site-ului Homemade for Elle, dezvăluie cheia pentru a face orezul incredibil de gustos. Secretul ar fi acela ca orezul să fie gătit în bulion de pui.
Acest ingredient de bucătărie obișnuit infuzează orezul cu arome mai bogate, deoarece conține mai multe ierburi și condimente, făcându-l mult mai bun la gust.
Partea bună e că bulionul de pui nu numai că va spori gustul, dar vă oferi și un mic impuls nutrițional, deoarece conține proteine, vitamine și minerale.
Cum să faci orezul mai gustos cu bulion de pui
Tot ce trebuie să faci este să gătești orezul folosind instrucțiunile din pachetul în care a venit, așa cum ai face în mod normal.
Adaugă orezul într-o oală cu apă rece, dar de data aceasta pune și puțin bulion. Așteaptă până când bulionul ajunge în punctul de fierbere, apoi amestecă bine orezul pentru a nu se lipi.
Acoperă vasul și lasă focul la mic până când orezul devine fraged. Asigură-te că urmezi instrucțiunile de pe ambalaj pentru timpul de gătire, dar ar trebui să dureze aproximativ între 15 și 20 de minute.
De asemenea, poți adăuga în apă unt și alți potențiatori de aromă, precum usturoi tocat sau rozmarin. Dacă pui și puțin unt, atunci orezul va fi mai cremos și va avea o textură mai bună.
Citește și: Cât de sănătos este orezul brun. Alimentul poate deveni periculos dacă este consumat de copii