Rețetă de post sănătoasă, gata în câteva minute. Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a prepara un orez delicios

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 05.03.2025 la 09:45
Actualizat pe 05.03.2025 la 09:45
Dacă ești în căutarea unei rețete rapide și sănătoase de post, orezul este alegerea perfectă! Cu doar câteva ingrediente simple, poți prepara un fel de mâncare delicios și plin de nutrienți.
- Cum prepari o rețetă de post sănătoasă în doar câteva minute
- Ai nevoie de doar câteva ingrediente
Orezul cu legume este un fel de mâncare versatil și sănătos, perfect pentru o masă rapidă și nutritivă. Această rețetă simplă adună la un loc aroma orezului pufos și gustul vibrant al legumelor, creând un preparat care poate fi savurat atât de cei care țin post, cât și de cei care preferă o alimentație vegetariană sau pur și simplu își doresc o masă ușoară.
Cum prepari o rețetă de post sănătoasă în doar câteva minute
Ingrediente:
o ceapă tăiată mărunt
un ardei tăiat mărunt
2-3 căței de usturoi pisați
un pahar de suc de roșii
o cană de orez Basmati
puțin porumb congelat
puțină mazăre congelată
ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare:
- pune ulei de măsline într-o tigaie și adăugă ceapa pe care o lași puțin la călit;
- adăugă ardeiul și prăjește totul la foc mic.
- pune sare, piper, usturoiul pisat, lasă puțin pe foc și apoi adaugă sucul de roșii.
- adaugă orezul spălat foarte bine, amestecă și pune porumbul, mazărea și o cană de apă.
- presară din nou sare și piper, dă focul mai tare și lasă totul să dea în clocot.
- pune capac, dă focul la minim și fierbe alte 15 minute.
Poftă bună!
Cum prepari cele mai bune gogoși de post
Ingrediente:
500 gr de făină
un pliculeț de drojdie uscată sau un cubuleț de drojdie proaspătă
350 ml apă călduță
35-40 ml ulei
o linguriță de zahăr
o linguriță esență de vanilie
coaja rasă de la o lămâie și o portocală
sare
Mod de preparare:
- pune făina și sarea într-un bol. Adaugă zahărul, drojdia uscată, vanilia, apa călduță, coaja de lămâie și portocală și frământă adăugând câte puțin ulei.
- frământă cateva minute apoi acoperă aluatul și lasă-l aproximativ o oră până când își dublează volumul.
- întinde o foaie cu sucitorul și decupează cu ajutorul unui pahar. Lasă încă 15-20 de minute la crescut, apoi prăjește totuș într-o crăticioară cu mult ulei încins.
- scoate apoi gogoșile pe o farfurtie tapetată cu hârtie pentru a se scurge de ulei.
- pune apoi gogoșile pe o altă farfurile și pudrează cu zahăr din abundență.
Poftă bună!