Rețetă de ciorbă de perișoare de post. Cu ce poți să înlocuiești carnea! Nu credeai că poate fi atât de gustoasă

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 04.03.2025 la 21:15
Actualizat pe 04.03.2025 la 21:36
Postul Paștelui, considerat cel mai greu post de peste an, a început pe 3 martie. Preparatele care conțin carne sau brânză pot fi înlocuite cu variante de post, așa cum este și în cazul perișoarelor care pot fi făcute din soia sau năut.

Cum să pregătești ciorbă de perișoare de post
Profimediaimages
- Rețetă de ciorbă de perișoare de post
- Cum să o pregătești
Ciorba clasică de perișoare poate fi transformată într-o variantă de post, asta dacă se înlocuiește carnea cu soia sau năut. Îți va asigura toate substanțele de care ai nevoie și va avea un gust delicios.
Rețetă de ciorbă de perișoare de post
Ingrediente:
- năut fiert și zdrobit
- ceapă tocată mărunt
- doi căței de usturoi
- pesmet
- ulei de măsline
- sare
- piper
- mărar tocat
- doi morcovi tăiați cubulețe
- doi cartofi tăiați cubulețe
- țelină
- apă
- pătrunjel
Mod de preparare:
Pentru început, se ia un bol în care se amestecă năutul fiert și zdrobit cu pesmetul. Se adaugă ulei de măsline, ceapa tocată și doi căței de usturoi.
Se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine iar. Se formează perișoarele și se lasă deoparte cât se călește ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei. Mai apoi, se adaugă cartofii, morcovii și țelina și se lasă pe foc încă cinci minute cel mult.
Se adaugă supă de legume sau apă și se lasă pe foc pentru 20 de minute. Mai apoi, atunci când legumele sunt fierte, se adaugă și perișoarele care înainte trebuie rumenite într-o tigaie cu puțin ulei.
Ciorba mai trebuie lăsată pe foc încă zece minute și este gata. Se adaugă și pătrunjel proaspăt tocat și poate fi servită.
Ce se mai poate găti cu năut
Năutul este unul dintre alimentele pe care ar trebui să le consumi frecvent. Are fibre, proteine și minerale și poate fi integrat ușor în multe rețete.
Două dintre cele mai cunoscute preparate sunt humusul și falafelul, dar din năut se poate face și burger sau tocană servită alături de legume sau musaca cu vinete și dovlecel.
Năutul mai poate fi combinat și cu avocado, și el o sursă bună de proteine. Năutul poate fi integrat și în salate sau pregătit la cuptor.
Citește și: Cum faci cartofi prăjiți crocanți și aromați cu vin. Trucul care te ajută să îi prepari în 10 minute