Rețetă hummus cu sfeclă roșie și năut. Un preparat perfect pentru postul Paștelui
Publicat pe 01.04.2024 la 20:26 Actualizat pe 01.04.2024 la 20:26
Ne aflăm în perioada de post a Paștelui, iar din acest motiv ne-am gândit să-ți prezentăm un preparat perfect, căci poate ai rămas în pană de idei și nu știi ce să mai gătești. Ei bine, noi îți vom spune pas cu pas cum să pregătești rețeta de hummus cu sfeclă roșie și năut. Este o mâncare carecu siguranță va reuși să te surprindă plăcut și să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă hummus cu sfeclă roșie și năut
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de hummus cu sfeclă roșie și năut este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat sănătos și gustos, perfect pentru zilele de post din perioada Paștelui. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de o mâncare delicioasă!
Rețetă hummus cu sfeclă roșie și năut
Această rețetă este sănătoasă, savuroasă și perfectă pentru a fi servită ca gustare sau ca parte a unei mese principale în timpul perioadei de post. Preparatul va reuși să-ți încânte papilele gustative.
Ingrediente:
-1 cană de năut fiert sau scurs din conservă
-1/2 cană de sfeclă roșie fiartă și tăiată cubulețe (poți folosi sfeclă roșie gătită dinainte sau sfeclă roșie gătită la cuptor)
-2 căței de usturoi, tocați
-sucul de la 1/2 lămâie
-2 linguri de pastă de susan (tahini)
-2 linguri de ulei de măsline extra virgin
-1/2 linguriță de sare sau după gust
-1/4 linguriță de boia de ardei dulce (opțional, pentru o nuanță de culoare și un gust ușor picant)
Mod de preparare:
Într-un robot de bucătărie sau blender, combină năutul, sfecla roșie, usturoiul, sucul de lămâie, pasta de susan, uleiul de măsline, sarea și, dacă folosești, boiaua de ardei dulce.
Mixează toate ingredientele până când ai obținut o pastă fină și omogenă. Dacă pasta este prea groasă, poți adăuga puțină apă sau ulei de măsline pentru a subția consistenta. Gustă și ajustează gustul adăugând sare sau lămâie după preferință.
Pune hummusul într-un bol și decorează-l cu puțin ulei de măsline, semințe de susan sau boabe de năut. Servește hummusul cu legume proaspete tăiate, cum ar fi morcovi, ardei, sau castraveț), pâine pita sau crackers integrale. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de paste cu somon si tarhon. Preparatul ideal pentru un prânz în familie