Cum să gătești cartoful ca să fie perfect pentru flora intestinală. Doar dacă îl prepari în acest fel te poți bucura de beneficiile lui
Știm despre cartofi că au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Potrivit specialiștilor însă, doar dacă sunt gătiți într-un anumit fel sunt perfecți pentru flora intesinală. Iată cum ar trebui să îi preparu ca să te poți bucura de beneficiile lor.
- Cartoful are o mulțime de beneficii pentru sănătate
- Cum să îl gătești ca să fie perfect pentru flora intestinală
- Doar dacă îl prepari în acest fel te poți bucura de beneficiile lui
Cartofii sunt bogați în antioxidanți și furnizează vitamine și minerale benefice, inclusiv vitamina C, B6 și potasiu. Această legumă reprezintă un aliment de bază în multe gospodării. Sunt relativ ieftini, ușor de cultivat și plini cu o varietate de nutrienți.
Cum să gătești cartoful ca să fie perfect pentru flora intestinală
Dacă până în prezent ai evitat să mănânci cartofi pe motiv că îngrașă, ei bine, trebuie să știi cp această legumă este cea mai banală și accesibilă formă de amidon cu absorbție lentă, care ține bine de foame fără risc pentru siluetă, evident, dacă nu vorbim de cartofi prăjiți!
Amidonul rezistent din cartofi poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea digestivă. Potrivit specialiștilor, cartofii ar trebui să fie des consumați sub formă de salata orientală. Cartofii gătiți la rece sunt grozavi pentru sănătatea intestinală, deoarece conțin amidon rezistent care ajută la hrănirea bacteriilor benefice.
Amidonul rezistent din cartofi este transformat în mare parte în butirat de acizi grași cu lanț scurt - sursa de hrană preferată pentru bacteriile intestinale. Studiile au arătat că butiratul poate reduce inflamația la nivelul colonului, poate întări apărarea colonului și poate reduce riscul de cancer colorectal. Mai mult, butiratul poate ajuta pacienții cu tulburări inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn, colita ulceroasă și diverticulita, scrie healhline.ro.
Cartofii pot îmbunătăți controlul zahărului din sânge
Cartofii conțin un tip special de amidon cunoscut sub numele de amidon rezistent. Acest amidon nu este descompus și absorbit complet de organism. În schimb, ajunge în intestinul gros, unde devine o sursă de nutrienți pentru bacteriile benefice din intestin.
Cercetările au legat amidonul rezistent de multe beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea rezistenței la insulină, care, la rândul său, îmbunătățește controlul zahărului din sânge, mai scrie sursa mențioantă anterior.