Trucul pentru a păstra merele fără să se strice pe timpul iernii. Greșeala pe care o fac mulți oameni
Venirea sezonului rece îi întristează pe mulți români, deoarece aceștia s-au obișnuit cu gândul că nu se mai pot bucura de lucrurile pe care le au la dispoziție vara. Unul dintre acestea sunt fructele proaspete. Însă lucrurile nu stau deloc așa, deoarece acestea se pot păstra fără să se strice, mai ales merele. Iată cum să eviți una dintre greșelile pe care mulți o fac în acest sens.
- Cum să păstrezi merele fără să se strice pe timpul iernii
- Aceasta este cea mai frecventă greșeală pe care o fac oamenii
Merele sunt extrem de benefice pentru sănătatea oamenilor, mai ales în sezonul rece, când organismul are nevoie de vitaminele pe care aceste fructe le conțin. Așadar, pentru a te bucura de mere proaspete și în timpul iernii, iată cum trebuie să le depozitezi, evitând una dintre greșelile cele mai frecvente pe care le fac oamenii. În acest fel, merele nu se vor strica.
Cum să păstrezi merele în timpul sezonului rece
Fructele delicioase sunt printre cele mai mari probleme atunci când vine iarna, deoarece se găsesc extrem de greu. Majoritatea nu au gust, sau au prețuri exagerat de mari. Din acest motiv, este important să știm cum putem să le păstrăm fără să se strice, pe acestea din timpul verii. De această dată, vom vorbi despre mere.
În încercarea de a păstra merele cât mai mult timp, oamenii fac o mulțime de greșeli, crezând că pentru asta, trebuie să faci lucruri strice și exagerate. Însă, lucrurile sunt mai simple decât par. Tot ce trebuie să facem, este să respectăm câteva reguli simple, dar foarte esențiale.
În primul rând, este important ca atunci când alegem locul unde să le depozităm, să acordăm o atenție mare curățeniei, dar și posibilității de a se forma mucegai sau umezeală. Aceste lucruri nu trebuie să existe, sub nicio formă. În continuare, ce este la fel de important, este ca merele să nu fie depozitate la grămadă, într-o găleată sau o cutie. Acestea trebuie așezate pe un raft, în rând, fără să se atingă între ele. De asemenea, încăperea unde le depozităm trebuie să fie aerisită și ventilată.
Merele nu se depozitează lângă legume
Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii este să depoziteze merele lângă legume. Acest lucru le poate dăuna, astfel încât să nu ne mai bucurăm de ele pe timpul iernii. Mai mult, temperatura din camera unde sunt puse trebuie să fie cuprinsă între 0 și 5 grade Celsius. Nici umiditatea aerului nu trebuie neglijată, cea ideală fiind între 85 și 90%.