Cum să te simți sătul mâncând mai puțin. Trucul pe care cu siguranță nu îl știai: "Cel mai bun obicei pentru o digestie corectă"
Consumul anumitor alimente, inclusiv legume bogate în fibre și proteine slabe, poate ajuta să reduci cantitatea de alimente pe care o consumi și, în același timă, să te simți sătul. Există însă și un alt truc. Iată ce spune Mihaela Bilic.
- Cine nu-și dorește o siluetă suplă?
- Ce trebuie să faci dacă vrei să te simți sătul mâncând mai puțin
- Care este cel mai bun obicei pentru o digestie corectă
Orice persoană care își dorește să aibă o siluetă ca trasă prin inel își dorește să se simtă sătulă mâncând mai puțin. Potrivit dezvăluirilor făcute de medicul Mihaela Bilic, nu dieta sau sportul sunt cheia succesului, ci masticația.
Ce trebuie să faci dacă vrei să te simți sătul mâncând mai puțin
Medicul Mihaela Bilic spune că digestia începe, de fapt, în gură, puncâtnd că acesta este motivul pentru care înțelepții budiști dau sfaruei ca mâncarea să fie mestecată mai mult timp.
"Rolul masticației este multiplu: reduce dimensiunea bucăților de mâncare ca să putem să le înghițim, umidifică și înmoaie alimentele, fragmentează fibrele și facilitează acțiunea salivei, care are rol în digestia glucidelor. Doar la gândul mâncării, înainte de a introduce prima îmbucătură în gură, glandele salivare încep să secrete salivă. Există 2 tipuri de salivă: cea produsă în partea anterioară a gurii, cu rol de umidificare a alimentelor și cea produsă în fundul gurii, mai vâscoasă, destinată lubrifierii pasajului spre esofag", a spus Mihaela Bilic, scrie antena3.ro.
Potrivit specialistului, saliva conține enzime numite amilaze care declanșează digestia chimică a glucidelor încă din cavitatea bucală.
"Mestecatul îndelungat este un element care ne protejează de lăcomie- nu doar digestia e ajutată, ci și senzația de sațietate, care se instalează mai rapid. Pierdeți timp mestecând, veți constata cu surprindere că vă săturați cu mai puțină mâncare", a mai precizat Mihaela Bilic potrivit sursei menționate anterior.
Când mănânci, folosește farfurii și furculițe mai mici
Deși poate suna ciudat, dimensiunea farfuriilor și a ustensilelor de mâncat influențează cantitatea de mâncare pe care o consumi. Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că oamenii tind să-și umple farfuriile cu aproximativ 70%, indiferent de dimensiunea lor.
În alte studii, oamenii au servit mai multă înghețată atunci când au folosit o lingură mai mare și au mâncat mai puține alimente când au folosit o furculiță mică, scrie healthline.com.