Ce trebuie să mănânci prima dată dimineaţa. Alimentele care îți oferă aportul zilnic de calorii și nutrienți
Publicat pe 17.02.2024 la 22:33 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:37
Micul-dejun este cea mai importantă masă a zilei. Astfel, alimentele pe care le consumăm în această parte a zilei au un impact major asupra funcționării organismului uman. Iată regulile de care trebuie să ții cont pentru a avea parte de aportul zilnic de calorii și nutrienți!
- Ce este bine să mâncăm prima dată dimineaţa
- Alimentele care ne asigură un început de zi extraordinar
Pentru că este cea mai importantă masă a zilei, alegerile pe care le facem au un impact major asupra funcționării organismului uman.
Ce este bine să mâncăm prima dată dimineaţa
Potrivit celor mai recente studii ale nutriționiștilor, alimentele pe care le consumăm la prima oră au o importantă extrem de mare asupra organismului uman, însă este însă să facem alegerile corecte, astfel încât să ne oferim un început de zi excepțional.
Mai exact, mâncarea pe care o punem în farfurie la micul dejun ne furnizează energia de care avem nevoie. În acest fel, preparatele trebuie să fie echilibrate și să aibă în compoziție nutrienții esențiali pentru organism.
Alimentele care ne asigură un început de zi extraordinar
Ovăz cu fructe
Potrivit nutriționiștilor, ovăzul este bogat în fibre și te ajută să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă. Astfe, în cazul în care vrei să îl îmbogățești cu nutrienți, dar să îi și dai un gust mai bun, tot ce trebuie să faci este să pui lângă el fructele preferate care ar fi bine să fie proaspete.
Iaurt cu fructe și nuci
Când vorbim despre iaurtul natural sau grecesc știm că sunt o sursă importantă de proteine și probiotice benefice pentru sistemul digestiv.
Omletă cu legume
Și omleta făcută din ouă bio și legume proaspete sau gătite este o opțiune excelentă pentru cei care își doresc o masă bogată în proteine și nutrienți.
Avocado pe pâine integrală
De asemenea, avocado este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase.
Cereale integrale
Tot la micul-dejul poți servi cereale integrale bogate în fibre și cu conținut scăzut de zahăr adăugat, alături de lapte sau iaurt că sursă de proteine.
Nuci și semințe
Nu în utlimul rând, o mână de nuci sau semințe este sursă importantă de grăsimi sănătoase și proteine. Pe acestea le poți adăuga peste iaurt sau cereale pentru a obține un plus de textură și gust.
CITEȘTE ȘI: La ce oră e bine să mănânci dimineața. Așa vei avea o zi plină de energie