Cum scapi de stres fără medicamente. Cea mai bună metodă
Într-o lume plină de provocări și ritm alert, stresul devine o prezență constantă în viețile noastre. Cum facem față acestei realități copleșitoare fără a apela la medicamente sau soluții medicale? Cautând răspunsuri la această întrebare, specialistul Sabin Mureșean, dezvăluie o metodă revoluționară.
- Ce să faci să scapi de stres
- Tehnică eficientă
Stresul, o realitate în viața de zi cu zi, poate fi gestionat eficient fără a apela la medicamente, susține specialistul Sabin Mureșean, cunoscut drept "omul care aduce pacea".
Ce să faci să scapi de stres
Într-o dezvăluire recentă, acesta a prezentat o tehnică testată de timp, garantată să ofere eliberare de stres, fără a implica medicamente sau intervenții medicale.
Potrivit lui Sabin Mureșean, primul pas esențial constă în focalizarea atenției asupra zonei inimii. Expertul subliniază că direcționarea atenției în această zonă specifică a corpului poate preveni și gestiona stresul. Prin simpla plasare a unei mâini pe piept sau concentrarea atenției asupra senzațiilor din această regiune, individul poate începe procesul de eliberare a tensiunii.
„Pot spune că fiecare își caută și își găsește exact metoda care îi este potrivită pentru a face față stresului. Există însă o metodă, există trei pași pentru asta. În primul rând, unde este atenția mea în acest moment? Pentru că atenția care este generată de corpul meu, în principal de creier, canalizează energia pe care eu pot să o generez, sau pot să o direcționez la nivel foarte pragmatic în corpul fizic. Și atunci contează foarte mult unde duc atenția. Și atunci atenția, în cazul acesta, pentru a preveni stresul, pentru a opri situațiile de stres puternic, sau pentru a ne recalibra după stres, atenția este important să fie în spațiul fizic al inimii, în zona pieptului”, a spus Sabin Mureșean, potrivit Antena 3 CNN.
Pasul al doilea, conform lui Sabin Mureșean, implică aducerea în corp a unei respirații mai lente și mai profunde decât cea obișnuită. Acest aspect contribuie la aducerea unei cantități mai mari de oxigen în corp și la echilibrarea proceselor de inspir și expir.
„Fie punând o mână în această zonă, fie exact cum mișcăm degetele de la picioare sau de la mână, iar atenția mea este îndreptată acolo, simt cum le mișc, așa putem să fim atenți și în zona inimii. Primul pas, atenția îndreptată acolo. Pentru că atunci corpul spune, da, creierul primește un mesaj, am o temă, ca atenția să fie acolo. Trebuie să o fac cât de bine pot. Este foarte important, pentru că tot creierul, pe care noi îl antrenăm ani de zile în creșterea noastră, să compare, să fie competitiv, ne poate face să ne întrebăm dacă facem totul cum ar trebui, dacă chiar funcționează lucrul acesta. Atunci trebuie să dăm o pauză competitivității și performanței și trebuie să ne ducem atenția în spațiul inimii cât de bine putem”, a mai spus acesta.
Cum funcționează tehnica
Prin această tehnică simplă, sistemul nervos, precum și emisferele cerebrale, sunt aduse într-un echilibru natural.
„Al doilea pas, trebuie să observ și să aduc în corp o respirație mai rară și mai profundă decât de obicei. Mai rar pentru că, de exemplu, dacă număr până la 5 când respir și număr până la 5 când expir, aduc mai mult oxigen în corp și dând o oarecare precizie, fără să țin respirația între inspir și expir, dau ocazia corpului în mod foarte natural și firesc să echilibreze procesele de inspir, când am nevoie de oxigen pentru acțiune, pentru a gândi, pentru a raționa, pentru a împlini ceea ce îmi doresc cu un expir îndelung, la fel de lung ca inspirul, pentru a aduce relaxare și echilibru. Ce se întâmplă de fapt? Cele două aspecte ale sistemului nervos autonom, simpatic și parasimpatic, partea de acțiune și partea de relaxare, se echilibrează natural. Emisferele cerebrale iarăși se echilibrează. Deci implică absolut tot corpul prin acest lucru simplu și low-tech. Așa suntem noi creați să echilibrăm ce se întâmplă în interior”, a adăugat specialistul.
Sabin Mureșean susține că acești trei pași oferă un instrument esențial pentru cei care doresc să abordeze stresul în mod natural, fără a recurge la medicamente sau alte intervenții medicale. Tehnica sa, bazată pe atenție și respirație conștientă, reprezintă o abordare holistică care vizează echilibrul corpului și minții în lupta împotriva stresului cotidian.