Cum se congelează corect fructele. Așa vor rezista mai mult timp
Cu toate că ai spune că unele fructe nu își păstrează gustul dacă sunt ținute la congelator și este mai bine să fie pregătite sub formă de dulceață sau compot, există câteva trucuri care te vor ajuta să păstrezi fructele proaspete, chiar și la congelator, pentru mai mult timp.
- Cum se congelează corect fructele
- Așa vor rezista mai mult timp
Dacă sunt congelate corect, fructele pot să reziste la rece chiar și câteva luni.
De aceea, există câteva etape simple care te vor ajuta să păstreze fructele la congelator mai mult timp, cu un minim de efort.
Etapele de care să ții cont atunci când congelezi fructe
Prima și cea mai simplă parte este de a curăța fructele de codițe, sâmburi sau coajă. Este important să nu sari peste această etapă, dacă alegi să congelezi mere sau pere, pe care mai apoi să le folosești la deserturi.
Unele fructe pot fi și răzuite, pentru a-și face munca mai ușoară atunci când ai nevoie de ele. Cele care nu pot fi date la pe răzătoare, trebuie tăiate în bucăți, iar fructele mai mici precum zmeură, căpșuni sau cireșe se lasă întregi.
Alte lucruri de care să ții cont
Un alt pas important este să te asiguri, pe cât posibil, că fructele nu sunt lipite unele de altele, pentru că va mai dificil atunci când le vei dezgheța. De aceea, este bine să le pui într-o tavă, tapetată dinainte cu hârtie de copt, tavă pe care mai apoi să o pui la congelator.
Mai apoi, este indicat să lași fructele la rece câteva ore sau dacă nu ești pe fugă, recomandat ar fi să le lași până a doua zi în congelator. Chiar dacă nu vor fi înghețate complet, abia după acest pas, este recomandat să le pui în pungi sau caserole, pentru a fi păstrate la frigider.
Dacă ai mai multe tipuri de fructe pe care le congelezi, indicat ar fi să etichetezi pungile sau caserolele. În acest fel, vor rezista câteva lungi la congelator.
Cu toate că se spune că orice tip de fruct poate fi congelat, ei bine, există și câteva excepții de la regulă, printre care pepenele roșu, cel galben, caisele ori piersicile. Atunci când sunt ținute la rece mai mult timp, își vor pierde gustul și textura.