Cum se prepară cea mai bună cafea la ibric. Câte linguri trebuie să folosești pentru o băutură perfectă
Cafeaua este consumată de milioane de oameni zilnic, dar mulți nu știu să o prepare corect la ibric. Pentru un gust de excepție, lingurițele de cafea se calculează în funcție de numărul de cești cu apă.
- Cum se prepară cea mai bună cafea la ibric
- Câte linguri trebuie să folosești pentru o băutură perfectă
Dimineața nu poate să înceapă bine fără a savura la cafea, iar gustul și aroma să te trezească pentru a face față unei zile aglomerate. Cafeaua la ibric este cea mai clasică, savoarea te va face să o pregătești așa cât mai des, în locul espressorului.
Câte linguri de pun în cafea
Pentru a te bucura de o cafea perfectă, proporțiile folosite sunt importante. Prima dată se pune apă la fiert într-un ibric, în funcție de cantitatea pe care vrei să o prepari. Lichidul se măsoară cu ceașca, în funcție de câte cafele vrei să prepari. Când începe să fiarbă, se va pune o linguriță cu vârf pentru fiecare ceașcă.
Dacă pregătești mai multe de 4 cafele, trebuie să ai în vedere următorul aspect. La 4 cești se mai adaugă încă o linguriță de cafea în plus. Astfel, pentru 8 cafele, vei avea nevoie de 10 lingurițe de cafea.
După ce cafeaua a început să fiarbă, se formează spumă la suprafață, apoi se dă la o parte de pe foc. Băutura va mai rămâne câteva minute pentru ca zațul să rămână pe fundul vasului. Dacă va sta prea mult timp pe foc, gustul va fi mai amar. Dacă nu ai timp să aștepți să se depună caimacul mai repede, stropește cu câțiva stropi de apă rece cafeaua, iar procesul va fi mai rapid și te vei bucura alături de cei dragi.
Ingredientul pe care să-l pui în cafea pentru un gust intens
Cafeaua are un gust amar, dar el poate fi neutralizat cu ajutorul unui ingredient simplu. Cei mai mulți oameni aleg să pună zahăr și lapte, dar este foarte greșit. Pentru un gust dulceag, care te va face să uiți la boabele amare, adaugă un praf de sare. Sodiul va echilibra gustul băuturii și își va aduce o mare plăcere când vei consuma.