De ce se pune făină în tigaia unde prăjești ouăle. Toate gospodinele trebuie să știe secretul
Făina este unul dintre cele mai folosite ingrediente dintr-o bucătărie. Indiferent că vorbim despre prăjituri sau preparate, ea nu lipsește și, de asemenea, poate fi folosită la mai multe lucruri. Înainte de a prăji ouăle adaugă puțină făină în tigaie pentru un rezultat foarte gustos.
- De ce se pune făină în tigaie
- La ce ajută acest aliment
Se spune că micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zile, astfel că trebuie să fim atenți la ceea ce consumăm. Ouăle prăjite se numără printre preparatele cele mai accesibile, dar și delicioase.
Cei mai cunoscuți bucătari apelează la un truc extrem de simplu, dar ingenios. ei adaugă puțină făină în tigaia unde se vor prăji ouăle. Rezultatul este unul neașteptat și, după primele utilizări, ați fi vrut să știți mai devreme trucul.
De ce se pune făină în tigaie
Ouăle prăjite se bucură de multă apreciere, mai ales că se pot combina cu mai multe ingrediente pentru un rezultat delicios. Cum ne putem ajuta de făină pentru a le găti? Este foarte simplu.
În tigaie se pune făină, dar într-o cantitate mică, după ce s-a încins foarte bine uleiul de floarea soarelui. Se lasă puțin la prăjit pentru a se rumeni.
Se vor sparg ouăle și se prăjesc în mod normal. Acesta este motivul pentru care nu se mai prind de marginea tigăii și nici nu se vor arde. Cu puțină făină, ele se prăjesc perfect.
Cum se folosește făina pentru fructe
Un alt truc de bucătărie unde este și făina inclusă se referă la prepararea unei prăjituri. Pe lângă adăugarea sa în compoziție, dacă vom folosi fructe, ele se vor tăvăli prin făină înainte de a merge la copt. Prin acest proces, ele vor fi mai suculente și își vor păstra aroma și în timpul coacerii.
De data aceasta vom merge către șnițele. Ele vor fi mult mai crocante dacă se dau printr-o compoziție formată din făină și o linguriță de praf de copt. Apoi merg la prăjit în ulei încins pe ambele părți.