De ce trebuie să pui mere și hrean în murături. Secretul celor mai pricepute gospodine
Indiferent că pui murăturile în oțet sau în saramură, cei mai pricepuți bucătari adaugă pe lângă usturoi și hrean sau mereu ori câteva gutui. În acest fel, murăturile nu se mai înmoaie și vor rămâne tari.
- De ce este bine să pui hrean în murături
- Ce trebuie să faci să nu se înmoaie
Murăturile sunt considerate un aliment minune, fiind bogate în antioxidanți și minerale. Și zeama de la murături are aceleași proprietăți, iar specialiștii spun că totuși este mai bine ca murăturile să fie puse în saramură, și nu în oțet. De altfel, nu este recomandat să fie adăugate prea multe ingrediente sau alte condimente, ci ar fi bine să te rezumi la usturoi, hrean, cimbru uscat, rădăcină de țelină și câteva mere ori gutui.
De ce este bine să pui hrean și mere la murături
Hreanul nu trebuie să lipsească atunci când sunt puse murăturile. Le dă în plus de gust și ajută murăturile să nu se înmoaie. Vei observa că vor rămâne crocante și în acest fel, murăturile nu vor face nici floare. Recomandat atunci când se pun murăturile sunt și câțiva căței de usturoi, puși în borcan cu tot cu coajă.
Indicat este să adaugi la murături și câteva felii de mere sau de gutui ori să pui merele sau gutuile întregi. Feliile de măr sau de gutui oferă murăturile o notă dulceagă și scade și aciditatea. Merele și gutuile mai au și rolul de a menține murăturile crocante și să nu se înmoaie.
Murăturile în saramură sunt considerate mai sănătoase decât cele în oțet
Specialiștii spun că murăturile în saramură sunt mai sănătoase decât cele în oțet, asta pentru că în saramură se găsesc probiotice, în timp ce murăturile în oțet pot să conțină mai mult acid, lucru nu tocmai recomandat dacă este vorba de cantități mari. De altfel, murăturile în saramură sunt mai ușor de digerat și conțin mai multe enzime decât cele puse în oțet.
Un studiu a arătat că murăturile în saramură pot contribuie la reducerea inflamației și ajută la funcționarea normală a inimii, în timp ce o altă cercetare a scos la iveală faptul că murăturile în saramură au un conținut ridicat de vitamina C și vitamine B.