Cea mai bună prajitură de Craciun. Rețetă și trucuri utile
Au mai rămas doar câteva zile până la Crăciun, însă iată că toate gospodinele se pregătesc de dimineața și până seara cu bucate care mai de care pentru masa de sărbătoare! Iată că prajiturile nu au cum să lipsească, iar noi o prezentăm pe cea mai bună din ziua de Crăciun!
- ”Crăiasa Zăpezii” e cea mai bună prăjitură de Crăciun!
- Iată ingrediente și modul de preparare al acesteia!
Care e cea mai buna prajitură de Craciun
Doar trei zile mai sunt până când marea sărbătoare a Crăciunului urmează să vină, astfel că deja toată lumea e în toi cu pregătirile.
Magazinele sunt pline, iar acum cu toții cumpără cadouri peste cadouri pentru toți cei dragi, iar acasă sunt toate gospodinele care se pregătesc de zori pentru preparatele delicioase de la masa de Crăciun.
Căci niciodată dulciurile nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare, iată una dintre cele mai bune rețete de prăjituri din ziua de Crăciun!
Rețetă pentru cea mai buna prajitură de Craciun
Prajitura ”Crăiasa Zăpezii” este una dintre cele mai apreciate prăjituri care trebuie să fie mereu pe masa de Crăciun. Toate gospodinele trebuie să știe această rețetă, căci odată ce o vei face cu siguranță o să-ți surprinzi toți membrii familiei cu preparatul gustos și extrem de delicios!
Prăjitura conține un blat din albușuri, o cremă de vanilie și una de ciocolată, dar și un rând de biscuți între ele, iar pe deasupra se pune frișcă!
Ingrediente
Pentru blatul din albușuri vei avea nevoie de: 4 albușuri, 110 grame de zahăr, 85 grame de făină, o lingură de esență de vanilie, un vârf de cuțit cu sare.
La crema de vanilie sau de ciocolată ai nevoie de următoarele ingrediente: 4 gălbenușe, 400 ml lapte dulce, 120 de grame de zahăr, 40 grame de făină albă de grâu tip 000 (sau 30 de amidon), o lingură de esență concentrată de vanilie, un vârf de cuțit cu sare, 150 grame de unt cu 85% grăsime, 75 grame de ciocolată neagră
Pentru stratul de biscuți vei avea nevoie de aproximativ 12 biscuiți și 100 de ml de lapte dulce, iar pentru statratul de frișcă ai nevoie de 400 de ml de smântână cu 30%, o lingură de zahar, o lingură de esență de vanilie. La ornat vei avea neovie de fulgi de ovăz!
Mod de preparare
- Blatul
Pentru început va trebui să aprinzi cuptorul la temperatura de 160 de grade și să pregătiți o tavă pe care o să puneți o hartie de copt.
Se vor pune albușurile într-un bol, după care se adaugă un vârf de sare și vei începe să mixezi până când devine spumă.
Ulterior se va adăuga zaharul și vei continua să mixezi până când se va ajunge la consistența unei compoziții pentru bezea.
Se va adauga treptat făina cernută, după ce ai dat mixerul deoparte, iar după ce vei lega toată compoziția o vei turna la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Atunci când este făcut, vei scoate blatul din cuptor și îl vei lăsa la rece pe tavă câteva minute, iar ulterior te vei ocupa de cramă!
- Crema de vanilie și ciocolată
Crema de vanilie sau ciocolată poate fi făcută de tine așa cum o foloseai la vechile prăjituri. Aici depine foarte mult de felul în care își place ție, căci au apărut pe piață numeroase plicuri prin care se poate face foarte rapid, doar în câteva minute, în urma unui mix!
În acest fel ea poate fi făcută în stilul propriu, căci secretul acestei prăjituri constă în felul în care gustul apare în urma combinării de la final! Totodată, se pot folosi incredientele de mai sus, iar acestea vor fi amestecate, urmând ca la final să vedeți rezultatul!
După ce se va obține crema, aceasta va fi împărțită în doua. Jumătate din aceasta va rămâne de vanilie, iar în cealaltă jumătate se va pune ciocolată ruptă în bucăți care se va topi. Se va mixa acesta și se va obține stratul de cremă de ciocolată al prajiturii!
Când cele două creme au ajuns la temperatura camerei, se va adauga untul care a fost bătut spumat și se va împărți. 100 de grame va fi pus în creama de vanilie, iar 50 de grame în crema de ciocolată!
Ulterior se va bate frișca, iar acum se va trece la asamblare.
Peste blatul răcit în tavă se va aduga crema de ciocolată, după care se va lua fiecare biscuite în parte și se va trece prin lapte, apoi se va așeza creama, formând un alt rând de blat. Se va pune peste acesta cremă de vanilie, iar după ce va fi bine nivelat se va pune frișcă!
Trucuri pentru cea mai bună prajitură de Craciun
Trebuie să știți că pentru această prăjitură există mai multe trucuri.
Nu se va folosi unt cu mai puțin de 85% grăsime pentru că există riscul să se taie crema. Acesta va fi adăugat treptat, după care va fi mixat cu atenție, pentru că dacă vor exista mișcări bruște e posibil să se taie.