Pepene galben în deserturi. 4 retete simple și delicioase
Sezonul pepenelui galben se apropie, iar noi își prezentăm 4 rețele simple de deserturi care neapărat trebuie să conțină acest fruct delicios. Fără pepene vara nu are farmec, astfel că nu trebuie să lipsească niciodată de pe masa ta.
- Pepenele galben, cel mai așteptat fruct al momentului
- Ce deserte poți să prepari cu el
Retetă de prajitură cu pepene galben
Cu siguranță pepenele galben e cel mai așteptat fruct al sezonului, însă iată că nu trebuie să-l servești neapărat așa cum îl cumperi din magazin, ci poți să creezi niște deserturi delicioase, printre care o prăjitură cu pepene galben care se face foarte repede.
Ingrediente
- 3 ouă
- 1 cană zahăr
- 12 linguri ulei
- 9 linguri făina
- 1 praf copt
- esență de vanilie
- 2 felii pepene galben
Mod de preparare
Se vor bate cu ouăle cu zahărul până când acestea se va topi cât de cât, după care se va adăuga uleiul și treptat făină.
Imediat se va adăuga și praful de copt care se va stinge cu o linguriță de oțet, iar acesta se va incorpora în compoziție și se va continua să se amestece cu mixerul. La final se pune și estența.
Pepenele se taie în cubulețe și se adaugă la rândul său în compoziție. Tava se unge cu ulei și se tapetează cu făină, după care compoziția se va pune la cuptor timp de aproximativ 30 de minune. La final se va pudra cu zahăr.
Sorbet de pepene galben
Ingrediente
Sorbetul de pepene galben este un preparat foarte răcoritor pentru acest anotimp, mai ales când gradele vor începe să urce în termometre.
Pentru a prepara foarte rapid sorbetul ai nevoie de:
- 1 pepene galben cât mai dulce
- 2 linguri cu miere
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 50 ml apă rece
Mod de preparare
Pepenele se curăță și se va tăia miezul în cubulețe, după care lasă-l la congelator mai multe minute până când acesta se va întării destul.
După ce consideri că e potrivit, pune pepenele într-un robot de bucătărie, adăuga mierea, apa și zeama de lămâie până când vei obține o cremă destul de fină.
El se poate servi imediat, dar îl poți lăsa după preferințe și la congelator pentru aproximativ 2-3 ore.
Înghețată cu pepene galben
Ingrediente
- 500 g miez de pepene galben
- 3 gălbenuşuri
- 120 g zahăr tos
- 250 ml smântână
- 2 pliculețe zahăr vanilat
Mod de preparare
Se pasează pulpa de pepene cu o furculiță sau cu ajutorul unui blender și se amestecă împruenă cu 50 g de zahăr. Gălbenușurile se vor pune într-un vas cu restul de zahăr, cu cel vanilat și se bate cu mixerul până când se va obține o cremă. Peste această se va adăuga smântana și se vor bate 5 minute.
Pepenele galben se pune peste compoziția obținută și se amestecă ușor fără să se mixeze, asta până când se omogenizează. Ea se va pune la congelator și se va lăsa 3-4 ore.
Se poate servi în cupe formate chiar din coaja de pepene galben, iar pentru decor pot fi folosite frunze de mentă sau extra pepene galben.
Dulceata de pepene galben
Ingrediente
Pentru dulceața de pepene galben vei avea nevoie de:
- 1 pepene
- 2 lămâi
- 300 g zahăr
- esență de vanilie
Mod de preparare
Se va tăia pepenele și se va curăța de semințe, dar se va înlătura și coaja. Pulpa de la pepene va fi tăiată cubuțele, se adaugă peste el zahărul, lămâia, dar și esența de vanilie.
Întreaga compoziție va fi turnată într-o cratiță, după care se va lăsa la foc timp de 20 de minute. După această perioadă se va reduce focul și se va lăsa la mic încă 25 de minute.
Dulceața se toarnă caldă în borcane, iar ele vor fi lăsate întoarse pe capac până când se vor răci.
Cum să alegi pepenele galben
Pentru a alege un pepene galben cât mai bun e bine să evitați să cumpărați pepenii galben cu coaja găurită, loviți sau cu pete maro și negre.
Totodată, cu cât coaja e mai galbenă sau mai crem, dar și striațiile sunt mai pronunțate, cu atât pepenele este mult mai copt.