Fructele și legumele pe care nu ar trebui să le mai consumi. Au cele mai mari niveluri de pesticide
O mulțime de persoane au devenit, în ultimul timp, preocupate de un stil de viață sănătos. Medicii ne sfătuiesc să adăugăm în alimentație cât mai multe fructe și legume dar se pare că nu toate sunt bune. Ba din contră, există unele fructe și legume care pot provoca probleme de sănătate serioase.
- Care sunt fructele și legumele pe care ar trebui să le elimini din alimentație
- Au cele mai mari niveluri de pesticide
Vești proaste pentru persoanele care consumă des fructe și legume. Deși cred că având o astfel de alimentație duc un stil de viață sănătos, există voci care spun că multe dintre aceste alimente conțin mai multe pesticide decât avem idee.
Medicii și dieteticienii ne îndeamnă în permanență să mâncăm mai multe fructe și legume bogate în fibre și cu o densitate mare de nutrienți, pentru că spun că ne fac bine! Nu se înșeală.
Care sunt fructele și legumele pe care ar trebui să le elimini din alimentație
Mai multe studii au evidențiat beneficiile pentru sănătate ale consumului de alimente precum afinele, morcovii, broccoli și ciupercile, însă sunt câteva alimente pe care ar trebui să le elimini din alimentație. Au cele mai mari niveluri de pesticide.
Există voci care spun că aproximativ 95% dintre căpșunele care nu sunt organice, frunzele verzi, cum ar fi spanacul și varza kale, strugurii, piersicile și perele testate de guvernul SUA conțineau niveluri detectabile de pesticide, scrie antena3.ro.
Lângă cele enumerate mai sus se adaugă și nectarinele, merele, ardeii grași și iuți, cireșele, afinele și fasolea verde, și ele pline de pesticie.
Sunt dăunătoare pesticidele din produsele alimentare?
Există opinii contradictorii cu privire la siguranța utilizării pesticidelor în produsele alimentare.
Deși pesticidele utilizate pe culturi sunt strict reglementate și menținute cu mult sub limitele nocive, există îngrijorare cu privire la modul în care expunerea repetată la aceste substanțe afectează sănătatea.
Mai multe studii au asociat expunerea la pesticide cu efecte negative asupra sănătății, cum ar fi probleme respiratorii, probleme de reproducere, perturbarea sistemului endocrin, leziuni neurologice și creșterea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer.
Copiii sunt considerați a fi mai expuși riscului de a dezvolta toxicitate la pesticide decât adulții, din cauza dimensiunii lor mai mici, a cantității reduse de anumite enzime de detoxifiere și a faptului că mintea lor în curs de dezvoltare este mai sensibilă la pesticidele neurotoxice.
Studiile au arătat că copiii născuți din mame cu expunere ridicată la pesticide au prezentat întârzieri mentale de până la doi ani, inclusiv deficite de coordonare și memorie vizuală. Expunerea în copilărie la pesticide a fost, de asemenea, legată de un risc crescut de a dezvolta ADHD, scrie healthline.com.