Ingredientul din bucătăria ta care poate salva florile ofilite. Cum trebuie să îl folosești
Dacă te gândești să arunci florile care s-au ofilit, renunță la idee. Un ingredient pe care îl ai în bucătările te poate ajuta să le readuci la viață. Află din rândurile de mai jos despre ce este vorba și ce trebuie să faci pentru a le ajuta, din nou, să înflorească.
- Cum poți salva florile ofilite
- Un ingredient pe care îl ai în bucătărie te va ajuta să rezolvi această problemă
Florile sunt mai mult decât simple plante colorate; ele simbolizează dragostea, prietenia și ocaziile speciale. Fie că vorbim despre un singur trandafir, sau de buchete de flori extravagante, acestea înveselesc încăperile și dau o stare de bine. Cu toate acestea, frumusețea acestor minuni naturale poate fi de scurtă durată, mai ales atunci când observăm că se ofliesc sau, mai rău, se transformă în flori moarte.
Ingredientul din bucătăria ta care poate salva florile ofilite
Potrivit specialiștilor, există un ingredient pe care multe persoane îl au în bucătărie și care poate reda frumusețea și grandoarea florilor care s-au ofilit: șofranul.
Acest ingredient ar avea capacitatea să readucă plantele la viață sau la starea lor cea mai bună, eliberând în sol substanțe specifice care ajută florile să se dezvolte armonios și sănătos.
Trebuie însă să urmezi doi pași dacă îți dorești ca acest truc să funcționeze, și anume:
- diluează o linguriță de șofran într-un litru de apă și amestecă foarte bine;
- aplică apoi soluția obținută direct pe solul florilor, de două ori pe săptămână.
Curiozități despre șofran
Șofranul este un condiment de culoare roșie vibrantă, care provine din planta crocus crocus(Crocus sativus). Este făcut din stigmatele uscate ale florii (partea superioară a părții feminine).
Se crede că planta este originară din Grecia. În zilele noastre, crește în multe țări, inclusiv în Iran, Spania și China. În mod tradițional, șofranul a fost folosit pentru a colora și aromatiza alimentele. De asemenea, este folosit ca remediu naturist pentru afecțiuni precum durerile de spate, rănile și abcesele.
Șofranul este un ingredient valoros în industria cosmetică. Mulți oameni susțin că poate ameliora problemele comune ale pielii, inclusiv inflamația și acneea.
Unele dintre aceste afirmații sunt susținute de știință.
Într-un studiu efectuat pe animale în 2008Sursa sigură, o cremă cu extract de șofran a îmbunătățit vindecarea rănilor la șoareci. Un studiu de laborator din 2017Trusted Source a constatat, de asemenea, că șofranul stimulează vindecarea rănilor prin promovarea multiplicării celulelor. Deși este nevoie de mai multe cercetări la om, aceste beneficii sunt promițătoare pentru rolul șofranului în vindecarea rănilor, scrie healthline.com.