Ingredientul pe care nu trebuie să îl adaugi în murături. Greșeala pe care o fac gospodinele
Cum sezonul în care gospodinele pun murături se aproape, există câteva lucruri de care este bine să ții cont atunci când pui murături, asta pentru a fi crocante, aromate și pentru a rezista toata iarna.
- Ingredientul pe care nu trebuie să îl adaugi în murături
- Greșeala pe care o fac gospodinele
Cu toate că ai spune că nu este nimic dificil în a pune murături, există câteva greșeli pe care majoritatea gospodinelor le fac și care, inevitabil, strică conservele pentru iarnă. De aceea, este bine să ții cont de câteva aspecte atunci când le pregătești.
Ce nu ar trebui să pui în murături. Așa nu vor fi crocante și aromate
Bucătarii spun că pentru ca murăturile să reziste cât mai bine în lunile de iarnă, este indicat să acorzi o mare importanță lichidului. De aceea, se crede că nu este bine să folosești la zeamă apa de la robinet, deoarece este dură.
Ce poți face în acest caz? Ei bine, bucătarii spun că este bine să lași apa la fier înainte să o pui peste murături sau dacă ai mai mult timp la dispoziție să o fierbi cu o zi înainte de a te ocupa de conserve.
Un alt lucru de care ar trebui să ții cont este acela de a adăuga sare grunjoasă, ingredientul care ajută murăturile să se mențină crocante mai mult timp. Prin urmare, nu este recomandat să folosești sarea clasică pe care o ai în bucătărie și să optezi pentru cea grunjoasă.
Alte greșeli frecvente pe care să le eviți atunci când pui murături
La fel de important este și oțetul. Pe lângă faptul că dă un gust delicios murăturilor, tot el va ajuta să rămână crocante. Doar că dacă pui prea mult oțet, este posibil ca gustul să nu fie pe măsura așteptărilor și să adaugi și apă.
La murături se pune și zahăr, dar, la fel, este recomandat să nu adaugi prea mult. În cele mai multe cazuri, pentru a se asigura că murăturile nu sunt acre, gospodinele tind să pună o cantitate prea mare, ceea ce va schimba complet gustul.