Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în aluatul de drojdie. Îl face să crească și îi dă o textură pufoasă
Aluatul de drojdie pufos îți asigură un preparat copt perfect și pufos. Tot ce trebuie să faci este să adaugi un ingredient ieftin în amestec. Iată despre ce este vorba și de ce trebuie să ții cont pentru un aluat perfect, la fel ca cel din patiseriile de specialitate.
- Secretele pentru un aluat de drojdie pufos
- De ce să ții cont când îl gătești
Aluatul de drojdie se gătește foarte ușor și este la îndemâna oricui. Cu cât crește mai mult și mai pufos, cu atât este mai bun pentru preparatele pe care urmează să le gătești. Cu un singur ingredient îl faci să crească mai pufos decît ai fi crezut.
Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în aluatul de drojdie ca să crească pufos
Cofetarii profesioniști au o mulțime de secrete pentru a prepara produsele perfecte pe care le vezi în vitrine. Toate depind de modul în care prepari aluatul, căci dacă acesta este pufos și bine crescut, și preparatele vor fi la fel de gustoase.
Ca să te asiguri că nu dai greș, există un secret pe care trebuie să îl urmezi ca să te asiguri că aluatul va fi crescut perfect. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o lingură de oțet, căci acesta accelerează semnificativ procesul de creștere și va îmbunătăți textura acestuia.
Oțetul este foarte util în bucătărie, având în vedere la cât de multe preparate poți să îl folosești. Puțini s-ar fi așteptat ca oțetul să fie folosit și pentru aluat, dar realitatea arată că este foarte util pentru acțiunea drojdiei. Din acest motiv trebuie neapărat să îl adaugi când gătești orice preparat din aluat de drojdie.
Alte secrete care te ajută să obții un aluat pufos
Aluatul se gătește după câteva secrete de care țin cont toți cofetarii pricepuți. Mulți nu știu aceste lucruri, motiv pentru care aluatul poate să nu fie la fel cum ți l-ai imaginat, deși ai adăugat toate ingredientele necesare.
Este foarte important să păstrezi proporțiile exacte ale ingredientelor pe care le adaugi. Chiar și puțin în plus sau minus poate să afecteze aluatul. La fel de important este și să alegi o drojdie proaspătă, cât mai recent cumpărată din magazin. De asemenea, trebuie să o lași să crească la temperatura potrivită, pentru a avea rezultatele la care te aștepți.