Cea mai bună rețetă de papanași ca la bunica! Deliciosul desert a ajuns în topul celor mai apreciate dulciuri din lume
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 14.01.2025 la 21:34
Actualizat pe 14.01.2025 la 21:34
Papanașii tradiționali românești sunt un adevărat deliciu și îi încânta mai ales pe turiștii internaționali. Mirosul de aluat cald de papanași le aduce tuturor aminte de verile petrecute la bunici. Iată o rețetă care cu siguranță va fi pe placul tău.
- Rețetă de papanași delicioși cu dulceață
- Ce să adaugi ca aluatul să fie fraged
Papanașii cu dulceață gătiți de bunicile noastre sunt cei mai delicioși. Textura lor este autentică și era unul dintre deserturile favorite ale copilăriei. Pentru unii este o noutate, iar altora le inspiră nostalgie. Indiferent de situație, cu papanașii nu dai niciodatp greș.
Rețetă de papașani fragezi cu dulceață
Papanașii se gătesc după o rețetă autentică, care asigură o textură exact așa cum ți-o dorești. Există câteva secrete de care trebuie să ții cont să nu iasă tari sau prea moi în interior și este important și modul în care îi prăjești, ca să te asiguri că nu îi arzi. După ce ai respectat toți pașii, la final te bucuri de un desert perfect!
Ingrediente
- 300 de grame de făină
- 2 ouă
- 10 grame de zahăr vanilat
- coaja de la o lămâie
- 300 de grame de brânză de vaci
- o jumătate de linguriță de sare
- dulceață de afine
Mod de preparare
Se pregătește un bol încăpător în care se amestecă brânza, sarea și coaja de lămâie. Separat se bat ouăle și se adaugă apoi în compoziție. Pasul următor este să cerni făina cu praful de copt și să le adaugi în castronul cu compoziția pentru aluat. Se frământă bine până când compoziția e omogenă, iar mai apoi se formează papașanii. Se fac în formă de bilă și formă de gogoașă, astfel încât bila să fie pusă deasupra gogoșii, la fel ca în imagine.
Se prăjesc la foc mic, astfel încât să se pătrundă în interior. După ce sunt suficient de gătiți, se scot și se scurg, iar mai apoi se decorează cu smîntână de gătit, îndulcită cu zahăr pudră, și cu dulceață. Prima dată se spune dulceața în gogoașă, se așează bila deasupra și se pune smântâna îndulcită și topping de fructe.
Citește și: Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață dietetică