La ce oră este indicat să bei cafeaua. Există un singur interval orar în care te poți bucura de toate beneficiile ei
Cei mai mulți dintre noi consumăm cafea dimineața, imediat după ce ne trezim. Unii au făcut o obișnuință din a o consuma, în timp ce alții vor doar să se bucure de gustul și aroma ei deosebită. Tu la ce oră îți bei cafeaua? Experții spun că există un singur interval orar în care organismul se poate bucura de toate beneficiile ei.
- La ce oră este indicat să bei ceafeaua
- Există un singur interval orar în care te poți bucura de toate beneficiile ei
Cei mai mulți dintre noi consumă cafeaua imediat după trezire, dar este ăsta un obicei sănătos? Conform specialiștilor, organismul nostru nu are nevoie de această substanță chiar de la primele ore ale dimineții. Iată la ce oră este indicat să bei cafeaua.
La ce oră este indicat să bei ceafeaua
Cel mai bun moment al zilei, pentru a bea cafeaua este când creierul poate utiliza cofeina cât mai eficient, adică nu la prima oră a dimineții, nici seara înainte de culcare. Astfel, s-a ajuns la concluzia că cel mai indicat este să-ți bei cafeaua între 9:30 şi 11:30 sau între 13:30 şi 17:00, arată un studiu realizat de neurologul Steven Miller de la Uniformed Services University of the Health Sciences din Bethesda.
Potrivit doctorului Steven Miller, neurolog la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Maryland, cafeaua nu este bine să fie consumată dis-de-dimineață, ci atunci când nivelul de cortizol din organismul uman este foarte scăzut, deoarece cofeina interacționează direct cu acest hormon. Astfel, nivelul de cortizol din organismul uman este mare atunci când o persoană se trezește din somn, iar acesta scade abia după o oră de la începerea activităților din ziua respectivă. O cană de cafea oferă un impuls organismului și încurajează producția cortizolului fără ca persoana care o bea să capete o rezistență la cofeină.
”Dacă foloseşti cofeina pentru a-ţi trezi creierul, nu înseamnă neapărat că şi restul corpului tău se află pe acelaşi fus orar. Cafeaua s-ar putea să te trezească, dar este posibil să te simţi mai lent, lipsit de energia dorită. Fiecare individ are ritmul său”, spune specialistul Zhaoping Li, de la Universitatea din California.
Un alt studiu publicat în Journal of Clinical Sleep Medicine (2013) sugerează că aportul de cofeină (400 mg) cu 6 ore înainte de culcare afectează calitatea somnului considerabil.
Citește și Cea mai bună cafea la ibric. Rețeta pas cu pas și patru trucuri utile