Motivul pentru care să consumi tocăniță sau supă zilnic. Ce beneficii îți aduc preparatele
Legumele pe care le găsim în tocăniță sau în supă ne oferă o mulțime de beneficii pentru ca organismul nostru să funcționeze corect. Ele conțin mai multe vitamine și minerale care ne sunt indispensabile pentru o viață sănătoasă.
- De ce să consumi tocăniță sau supă în fiecare zi
- Care sunt beneficiile pe care le aduc corpului tău
Cu cât mâncăm mai multe alimente, cu atât este mai bine, iar accentul trebuie pus pe hrană cât mai sănătoasă. Tocănița și supa aduc o mulțime de beneficii organismului, astfel că nu trebuie să le lăsăm deoparte, dimpotrivă.
De ce trebuie să mâncăm zilnic tocăniță sau supă
O supă sau o tocăniță poate fi diversificată și conține mai multe legume sănătoase care oferă o mulțime de beneficii organismului. Într-un astfel de preparat, putem să găsim chiar și peste 10 alimente delicioase care să ne ofere minerale și vitamine. Totodată, nu trebuie să uităm nici sa salvestroli, care luptă împotriva bacteriilor.
“Salvestrolii sunt molecule pe care plantele le produc când sunt atacate de virusuri, bacterii, ciuperci. Fac parte din sistemul imunitar al plantei. Cu cât planta e mai agresată, cu atât numărul de salvestroli e mai mare. Consumând legume, fructe, ierburi, avem aport suficient de salvestroli”, a spus Iuliana Vasilache, farmacist.
La ce ne ajută plantele
Plantele care dau roade ne ajută organismul prin vitaminele și mineralele pe care le conțin. Totodată, au multe substanțe nutritive, precum calciu sau potasiu.
“Plantele, când absorb apă, absorb și azot, fosfor, potasiu și micro elemente adică mineralele completează necesarul de minerale. Fructele și legumele noastre au calciul extras din sol prin rădăcini și apoi prelucrat”, a spus prof. univ. dr. Florin Stanica de la Univ. de ştiinţe agronomice din Bucureşti
Nu trebuie să uităm nici de calciu, el ajută la transmiterea comenzilor de la creier către organism, precum bătăile inimii, respirație sau mișcarea intestinelor. O cantitate prea mică de calciu, poate duce la afecțiuni.
“Creierul este cel care comandă tot, dar calciul este acel ceva care asigură transmiterea comenzilor de la creier în tot organismul, nu ne referim doar la mișcările musculare pe care le controlăm noi, ci şi la mișcările involuntare transmise – bătăile inimii, respirația, mișcarea intestinelor”, Prof. univ. dr. Ștefan Voicu.