Legumele se pun la fiert în apă rece sau caldă când gătim ciorbă? Multe gospodine fac această greșeală
Publicat pe 30.01.2023 la 12:01 Actualizat pe 30.01.2023 la 12:01
Legumele se pun la fiert în apă rece sau caldă când gătim ciorbă? Multe gospodine își pun această întrebare și de foarte multe ori greșesc. Când gătești ciorbă sau când prepari alte feluri de mâncare trebuie să ai grijă mare la acest detaliu extrem de important. Iată cum trebuie să procedezi, de fapt!
- Legumele se pun la fiert în apă rece sau caldă când gătim ciorbă?
- Majoritatea gospodinelor greșesc
Tu știi dacă legumele se pun la fiert în apă rece sau caldă atunci când gătești ciorbă? Acest pas este extrem de important în gătirea ciorbei sau a altor preparate pe care vrei să le gătești. Iată când se pun legumele în apă la fiert!
Legumele se pun la fiert în apă rece sau caldă când gătim ciorbă?
Legumele se pun la fiert în apă călduță, nu rece și nici foarte fierbinte. Astfel, ele nu se vor zdrobi și își vor păstra și culoarea pe care o au. Dacă apa scade și vă doriți să completați, nu folosiți apă rece, ci tot călduță.
Multe gospodine greșesc și pun legumele la fiert pentru ciorbă fie în apă fierbinte, fie în apă rece, poate din grabă sau pur și simplu din neatenție. Pentru a te bucura de legume fierte așa cum trebuie, ai mare grijă să respecți de fiecare dată acest pas.
Când se pune carnea în ciorbă
De asemenea, multe gospodine nu știu nici când se pune carnea în ciorbă, de fapt. Așadar, carnea se pune la fiert prima dată, după care se adaugă și legumele, dar doar după ce carnea a fiert suficient.
Și acest pas este unul extrem de important pentru ca ciorba pe care o gătești să fie delicioasă. Multe gospodine pun carnea la fiert doar după ce legumele au fiert, însă trebuie să știi că acest ingredient fierbe mai greu și de aceea trebuie pus prima dată și niciodată dpă ce legumele au fiert sau în același timp cu legumele.
Citește și: Rețetă de tort Napoleon. Desertul perfect pentru weekend