Când se pune carnea în ciorbă, de fapt! Puține gospodine știu acest detaliu
Publicat pe 25.01.2023 la 11:01 Actualizat pe 25.01.2023 la 11:01
Ciorba nu poate să lipsească de la masa românilor, fiind parte esențială din bucătăria noastră. Chiar dacă tu nu ești mare fan, cu siguranță cineva în familia ta este și din când în când trebuie să includem în regimul alimentar și o ciorbă bună. Când are carne este și mai bună, dar este important să știi când s-o pui.
- Ce ordine trebuie să respecți când faci ciorbă cu carne
- Detaliul care face diferența
De cele mai multe ori, în România, ciorbele preferate sunt cele care conțin carne. Fie că sunt de pui, vită, porc sau orice altceva, după preferințe, ceea ce face diferența dintre o ciorbă bună și un eșec este carnea. De aceea trebuie să ții cont de detalii precum momentul în care trebuie s-o pui și ordinea pașilor pe care trebuie să-i urmezi.
Când se pune carnea în ciorbă
Ca regulă generală, trebuie să ai în vedere că ciorba se prepară în etape. Este esențial să fie așa pentru a putea să te bucuri de toate aromele la final și toate ingredientele să fie bine fierte.
Prima dată trebuie să alegi vasul în care vrei să gătești ciorba și și să fierbi carnea în el, fiind primul ingredient pe care trebuie să îl fierbi, în cazul ciorbei. Cel mai bine este să folosești carne de la animale crescute la țară, dar în acest caz trebuie să fierbi produsul mai mult timp, pentru a nu fi ațos.
Pentru că are o cantitate de grăsime mai mare decât cea comercializată în magazine sau supermarketuri, carnea de la țară dă și un gust mai bun ciorbei. Lasă carnea la fiert la foc mic, într-o cantitate de apă suficient de mare cât să acopere bucățile puse.
În apa în care fierbi carnea, adaugă puțină sare. Poți pune și alte condimente specifice, dar nu exagera dacă vrei să eviți o ciorbă mult prea sărată sau condimentată.
Când carnea începe să fiarbă, la suprafața apei se va forma spumă. Acea spumă trebuie să fie îndepărtată cu ajutorul unei ustensile de bucătărie și astfel ciorba nu va deveni tulbure și nici nu va avea gust neplăcut.
Odată fiartă carnea, poți adăuga în oală restul produselor, dar nu toate deodată, ci treptat. Prima dată se pun la fiert legumele, după care se adaugă verdețurile aromatice.