Când se pune fidea sau tăiței în ciorbă. Recomandarea gospodinelor pricepute
Publicat pe 24.01.2023 la 11:14 Actualizat pe 24.01.2023 la 11:15
Ciorba cu tăiței sau fidea este un preparat des întâlnit în casele românilor, fie că este vorba despre ciorbă de legume, pui sau vită. Totuși,aceste ingrediente care completează perfect ciorba au un criteriu care atunci când nu e respectat, rezultatul final nu este cel dorit. Este vorba de momentul în care trebuie să le adaugi în oală.
- Ciorbă de pui cu tăiței sau fidea
- Când se pun tăițeii în ciorbă
Tăițeii sau fideaua în ciorbă sunt ingrediente nelipsite din gastronomia românească, dar pentru a te bucura de textura lor cea mai bună trebuie să știi când să îi adaugi în oală. Pot opta pentru variantele din comerț sau, dacă ai timp și vrei un gust mai special, poti face tăiței de casă. Oricum ar fi, trebuie să știi când se pun în oală!
Când se pune fidea sau tăiței în ciorbă
Varianta în care tăițeii sau fideaua merg cel mai bine este în combinație cu ciorba de pui. O ciorbă de pui tradțională cu tăiței este perfectă pentru prânzul în familie.
Ciorbă de pui cu tăiței sau fidea
Pentru supa de pui de bază:
- între 1 si 1.5 kg tacâmuri de pui crescut lent
- o ceapă
- un mocov
- un păstârnac sau o rădăcină de pătrunjel
- o bucată de rădăcină de țelină
- o linguriță rasă de sare
Pentru ciorbă:
- un ardei gras verde
- o țelina mică cu tulpină
- un morcov potrivit
- o ceapă roșie mica sau jumatate dintr-una mai mare
- doua roșii medii, tocate cubulețe
- 200 ml borș
- o legatură de pătrunjel verde
- opțional, un ardei iute murat
- o linguriță rasă de sare
Mod de preparare
Prima dată faci ciorba de bază. Fierbi bucățile de carne cu legumele. Adaugi ceapa crestată în patru, o țelină tăiată în două, o bucată de păstârnac și o rădăcină de pătrunjel. Se adaugă apa, o linguriță de sare și se fierbe totul timp de 45 de minute, maxim o oră. Se ia spuma când se formează.
Se scot legumele și se dau deoparte, nu vei mai avea nevoie de ele pentru ciorbă. Se scoate și carnea și se ia de pe oase dacă dorim. Supa se strecoară.
Se taie legumele care vor intra în ciorbă. Se pune oala cu supa pe foc și se adugă legumele când dă în fiert. Se lasă să fiarbă până când sunt moi. După acest moment se pun și tăițeii, o mână la 2 litri de lichid.
Apoi, adăugăm carnea, roșiile și borsul fiert în prealabil. Ingredientele acide se pun mereu ultimele.
Punem sare după gust și după ce stingem focul, presărăm pătrunjel verde tocat.