Perioada din viața unei femei în care sunt șanse să se confrunte cu bipolaritatea. De la ce vârstă crește riscul cu 112%
Bipolaritatea este una dintre afecțiunile secolului, cu care se confruntă tot mai multe persoane în ultimii ani. Ei bine, s-a descoperit că femeile aflate într-o anumită perioadă a vieții au cu 112% mai multe șanse să se confrunte cu această problemă. Iată la ce vârstă.
- Când cresc șansele pentru femei să se confrunte cu bipolaritatea
- Ce spun specialiștii despre una dintre bolile secolului
- Cele mai cunoscute simptome ale bipolaritatii
Omenirea se confruntă cu mai multe tulburări, numite ”bolile secolului”. Dincolo de depresie, și bipolaritatea face parte din această categorie. Specialiștii au analizat mult timp acest fenomen, iar rezultatele arată că o categorie de femei este ai predispusă la acest fenomen.
Când riscă femeile să se confrunte cu bipolaritatea
O perioadă importantă și diferită în viața femeilor este cea în care apare menopauză. O dată cu acest moment decisiv, femeile riscă să se confrunte cu anumite tulburări. Așa cum este de așteptat, organismul tuturor funcționează într-un ritm diferit, dar conform datelor, femeile au cu 112% mai multe șanse să se confrunte cu bipolaritate în această perioadă.
De asemenea, în timpul perimenopauzei, dar și în perioada de postmenopauză, femeile sunt predispuse la afecțiuni psihiatrice grave, cum ar fi depresia. Din punct de vedere al vârstei, femeie se confruntă cu perimenopauză în jurul vârstei de 45 - 55 de ani.
Concluziile au fost trase după o analiză a 130.000 de femei din Marea Britanie, care au fost incluse în această analiză. În cazul lor, riscurile de a se confrunta cu aceste tulburări psihiatrice au crescut în perioada de menopauză mult mai mult decât înainte de acest moment.
Care sunt cele mai cunoscute simptome ale bipolarității
Bipolaritatea este una dintre cele mai cunoscute tulburări cu care se confruntă omenirea în ultimii ani. Dincolo de depresie, și bipolaritatea necesită să fie tratată și afectează viața de zi cu zi a oamenilor.
Printre cele mai cunoscute simptome sunt trecerea foarte burscă de la o stare la cealaltă. Persoanele care se confruntă cu o astfel de tulburare obișnuiesc să aiba episoade maniacale, definite prin lipsa îndelungată a somnului și oboselii, dorința de a comunica excesiv, distragerea foarte ușoară la ale activități care se întâmplă în exterior sau grandomania.