Planta care ajută la creșterea imunității, dar care poate fi și dăunătoare pentru organism. Lidia Fecioru: "Paraziţii se bucură cel mai mult când o luăm"
Mulți români iau ca supliment alimentar, pentru o sănătate mai bună, o plantă foarte cunoscută. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru spune însă că, în anumite situații, acesta poate face mai mult rău decât bine.
- Ce plantă poate fi și bună, dar și dăunătoare pentru organism
- Ce spune Lidia Fecioru
În general, spirulina este considerată sigură atunci când este luată ca supliment alimentar și poate oferi beneficii antioxidante. Nu are însă beneficii pentru toată lumea, mai ales pentru cei cu boli autoimune precum lupusul sau alte afecțiuni de sănătate.
Planta care ajută la creșterea imunității, dar care poate fi și dăunătoare pentru organism
Spirulina este un supliment și ingredient popular realizat din alge albastre-verzi. Este bine știut faptul care are mai multe beneficii, dar te-ai întrebat vreodată dacă are efecte secundare? Iată ce spune bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.
"Noi știm că spirulina este nemaipomenită și că e un antioxidant foarte bun. De asemenea, ştim că spirulina luptă cu anemiile, că scade colesterolul. Dar cine se bucură când bem spirulină sunt paraziții. Deci spirulina se ia după ce am făcut o deparazitare, pentru că paraziţii se dezvoltă în intestinul subțire. În momentul în care le dăm spirulină, ei sunt cei mai fericiți. De aceea, sfatul meu este următorul: cei care au probleme cu tiroida, atenție la spirulină şi vedeţi dacă merită s-o luați sau nu.", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, scrie antena3.ro.
Potrivit specialiștilor, pentru că este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale, spirulina are şi proprietăţi antihipertensive, antidiabetice, neuroprotectoare, hepatoprotectoare, anti-obezitate sau antibacteriene.
Spirulina poate agrava condițiile autoimune
Deoarece spirulina întărește sistemul imunitar, poate agrava anumite boli autoimune - cum ar fi lupusul, scleroza multiplă și artrita reumatoidă - în care sistemul imunitar atacă organismul.
Suplimentele cu spirulina au fost, de asemenea, legate de răspunsuri autoimune severe care afectează pielea și mușchii, deși acest efect secundar pare a fi foarte rar. Așa cum menționam și în rândurile de mai sus, dacă ai o afecțiune autoimună, ar trebui să eviți să iei spirulina și alte suplimente de alge, scrie healthline.com.