Rețetă de tiramisu cu mascarpone și ovăz. Desertul pe care trebuie să îl consumi dacă vrei să ai o siluetă de invidiat
Majoritatea oamenilor cred că pentru o siluetă perfectă trebuie să stai departe de deserturi. Însă, unele dintre ele te ajută să arăți exact așa cum îți dorești, iar gustul te va cuceri. Tot ce trebuie să faci este să știi ce ingrediente să adaugi. Tiramisu cu mascarpone și ovăz este unul dintre cele mai delicioase deserturi cu puține calorii. Iată rețeta pas cu pas.
- Cum se gătește tiramisu cu mascarpone și ovăz
- O rețetă simplă care te va cuceri
Tiramisu este unul dintre deserturile copilăriei și cel care face furori la orice sărbătoare. Rețeta originală are suficiente calorii încât să îți iei adio de la o siluetă de invidiat. Din acest motiv există și alte modalități prin care să te bucuri de gust și savoare, însă fără să adaugi foarte multe kilograme în plus. Totul depinde de felul în care înlocuiești ingredientele.
Rețetă de tiramisu cu mascarpone și ovăz
Acest desert este alegerea perfectă pentru cei care vor să se bucure de un preparat dulce și cremos, însă și cu o cantitate semnificativă de proteine și nutrienți.
Rețeta este simplă și ai nevoie de puține ingrediente, astfel că tot ce îți mai rămâne de făcut este să îl gătești. Noutatea acestei rețete este ovăzul, care se pare că pe lângă sutele de modalități prin care poate să fie gătit, acest ingredient este util și pentru deserturi.
Ingrediente
- Un pahar de ovăz
- Două linguri de semințe de chia
- Un pahar de lapte
- O jumătate de pahar de iaurt grecesc
- Îndulcitor
- O linguriță de pudră de espresso
- Două linguri de brânză de mascarpone
- Două linguri de sirop de arțar
- O linguriță de extract de vanilie
Ingrediente pentru crema de mascarpone
- Un sfert de cană de smântână
- Două lingurițe de brânză de mascarpone
- 2 lingurițe de iaurt grecesc
- O linguriță de sirop de arțar
- O jumătate de lingurițp de extract de vanilie
Mod de preparare
Se amestecă laptele, iaurtul grecesc, brânza de mascarpone, siropul de arțar, extractul de vanilie și pudra de espresso până când se omogenizează. Ulterior, se adaugă și ovăzul și semințele de chia și se amestecă până se omogenizează cu celelalte ingrediente.
Pasul următor peste pregătirea cremei de mascarpone. Se amestecă smântâna, brânza de mascarpone, iaurtul grecesc, siropul de arțat și extractul de vanilie. Acestea se amestecă cu un tel sau cu un mixer până se formează un conținut consistent.
Cele două amestecuri trebuie ținute în recipiente separate și băgate la frigider peste noapte, până când ovăzul a absorbit tot lichidul. Următoarea zi acestea se pot servi. Se adaugă într-un pahar jumătate din cantitatea de ovăz și desupra jumătate din cantitatea de mascarpone, iar celelalte jumătăți se pun într-un alt pahar.